Vse bolezni izvirajo iz črevesja

po kitajskem koledarju smo že v pomladi. Ker februarja še ni videti velikega razcveta v naravi, saj je pomlad še dojenček, tudi v telesu samo čutimo impulz brstenja, rasti in notranjega prižiga. Skozi pomlad bomo kot zvonček, ki si utira pot skozi snežne krpice proti soncu, rastle od znotraj navzven. Element lesa je tisti, ki se spomladi prebudi in sem spada področje jeter, žolčnika, kite, oči, nohti, kri. 

Vse bolezni izvirajo iz črevesja, iz napačne kemije v telesu. Zaradi tega se vse žleze zastrupijo. Laski v črevesju, ki omogočajo popolno absorbcijo, so zlepljeni zaradi glutena. Poleg tega so črevesne stene prepustne, zaradi česar prehajajo toksini v kri, namesto, da bi prehajala dobra hrana v organe. Zaradi tega pride do kandide, depresije ali katere druge bolezni. Na nas je odgovornost, da poskrbimo za detox telesa. 

Zdaj ni čas za hujšanje, temveč za nežno čiščenje in dobro, kvalitetno hrano. Izvedbo zahteva čim prej. Pomlad je čas, ko boš delovanje jeter in s tem procese čiščenja v telesu izjemno razveselila z uživanjem zelenih alg, regrata, koprive, kurkume, janeža, radiča...vse grenkobe.

Ker pomladi še ni na vidiku in imamo zopet snežno idilo, ki te lahko poleni, da obstaneš zavita v dekico na kavču, je pomembno, da si v takem trenutku, sama sebi daš brco in se spraviš na miganje. Edino z rednostjo lahko dosežeš dobro počutje, zdravje in rezultate, ki bodo že na daleč vidni.

Na vadbah BFY se bomo v pomladi posvečale raztezanju, vajam za krepitev vida, čiščenju in obnavljanju kože, jetrom bomo pomagale razstrupiti telo in kožo, ter raztopiti občutke jeze, nepotrpežljivosti, posesivnosti, ljubosumja, razdražljivosti, koleričnosti in stresa.

Z intenzivnejšimi vajami bomo temna čustva izpihnile, nato pa našo sijočo notranjost napolnile  s prijaznostjo, umirjenostjo, dobroto, in svežino. Prižigale bomo zlato sredico v glavi in aktivirale hipotalamus, center v možganih, ki se odziva na jetrne impulze, spremembe, razvoj in preobrazbe.

Krepile in okrepile bomo prožnost telesa, trenirale izostrovanje fokusa in se posvetile odpravljanju vsega, kar nam megli pogled. To je čas prebujanja, oživljanja, postopne krepitve in izločanja vseh toksičnih stvari in okoliščin. To je čas vzklitja in obračanja proti soncu.

 

Nina

www.beautyfityoga.com