Zakaj je izpostavljanje soncu pomembno

Dovolj Serotonina imamo, ko se počutimo posebne ali pomembne. Osamljenost in depresija se pojavi, ko nam serotonina primanjkuje. Ljudje, ki kar naprej zahtevajo preveč pozornostije to klic po občutkih, k jih prinaša seratonin. Princetonski nevroznanik Barry Jacobs pojasnjuje, da se večina antidepresivov osredotoča na proizvodnjo serotonina.

Razmišljanje o preteklih pomembnih dosežkih omogoča možganom ponovno živeti izkušnjo. Naši možgani imajo težave pri razkrivanju razlike med stvarnim in domišljenim, zato v obeh primerih proizvajajo serotonin. To je še en razlog, zakaj so prakse hvaležnosti priljubljene. Spominjajo nas, da smo cenjeni in da imamo veliko r v življenju za katere smo lahko hvaležni. Če v stresnem dnevu potrebujete povečanje serotonina,si vzemite nekaj trenutkov, da razmislite o preteklih dosežkih in zmagah.

Privoščite si kosilo ali pijačo zunaj in se izpostavite soncu 20 minut; naša koža absorbira UV žarke, ki spodbujajo proizvodnjo vitamina D in serotonina. Čeprav preveč ultravijolične svetlobe ni dobro, je dnevna izpostavljenost zdrava za povečanje ravni serotonina.

Napisala Nina Vodeb, učiteljica joge in joge obraza ( ne spreglejte tečajev: BeautyFitJoga).