Najlepše darilo za otroka

Poznaš tisti občutek, ko si tako zelo vpeta v vsakodnevno dogajanje s svojim otrokom, da včasih nimaš časa niti za to, da bi se za pet minut usedla, kaj šele, da bi si vzela čas zase in za pisanje dnevnika spominov na to obdobje? Biti mama je res nekaj posebnega. Tako zelo lepo, čustveno in izpopolnjujoče, a tudi naporno in polno skrbi.

Ko sem postala mama, sem živela za vsak trenutek s svojim otrokom in dogajalo se nam je toliko zanimivih reči, da sem včasih težko dohajala. Trdno sem bila prepričana, da se bom marsičesa spomnila za vedno. Minevali so meseci in leta, jaz pa sem počasi pozabila na to, kako majhne so bile njegove rokice, kako ukrivljen je bil njegov nasmešek in kakšne kodre je imel. Pozabila sem na vse neprespane noči in nisem se mogla spomniti niti tega, ali sem začela uvajati hrano s korenčkom ali bučko. Neverjetno, ampak te stvari dejansko pozabimo. Najbrž je tudi to posledica tega, da imamo veliko obveznosti, če pa se prvemu otroku pridruži še kakšen, pa sploh. Spomini mi ogromno pomenijo in ne bi prenesla, če jih ne bi imela ohranjenih na enem mestu. Majhne listke in datume napisane mimogrede sem zbrala na kup ter jim dodala fotografije in nekaj drugih malenkosti. Albumi, ki so bili na voljo na tržišču, mi niso ustrezali. Zame so imeli premalo vsebine, njihova zasnova pa se mi je zdela neuporabna. Po uspešni izdaji Nosečkinega dnevnika, prvega dnevnika za nosečnice pri nas, sem se zato odločila še za izdajo Dojenčkovega in Malčkovega dnevnika. Oba sta sodobnega dizajna in čudovitih pastelnih barv, prav tako pa je na voljo tudi črno-bela različica. V Dojenčkov dnevnik lahko zapisujemo posebne trenutke iz prvega leta otrokovega življenja. Dnevnik je zastavljen po mesecih starosti in glede na okvirne mejnike, ki jih dojenčki v tem času osvojijo. Vsebina je pregledna, izpolnjevanje preprosto, v njem pa je dovolj prostora tudi za fotografije in poljubne zapise. Pri Malčkovem dnevniku je podobno, le da je namenjen izpolnjevanju od 1. do 5. leta otrokove starosti. V njem so obdobja razdeljena na polletja, rdeča nit pa ostaja enaka. Z dnevniki Z ljubeznijo, Mama bodo spomini ohranjeni na enem mestu, izpolnjevanje pa vam ne bo vzelo veliko časa.

Mamica, zapiši si! Vzemi si nekaj minut na mesec, skuhaj si kavo in piši. Zapisuj spomine, pomembne mejnike, dosežke in skupne dogodivščine. Razvij fotografije, dodaj odtise rokic in nogic, vstopnice iz različnih predstav, različne diplome ipd. in dnevnik bo popoln. Čez leta bo tako lepo obujati spomine, hkrati pa bo to čudovito darilo za otroke, ko odrastejo. 

Avtorica: Nina Držaj, več na www.zljubeznijomama.com

foto: NLP studio