Zakaj so malice tako zelo pomembne?

Pomembno je, da obrokov ne izpuščate, zato so malice še tako zelo pomembne. Za malico ali prigrizek zaužijte kos sadja ali zelenjavo. Zelenjavo pri pripravi obrokov dodajte čim več jedem, na primer juham, obaram, enolončnicam in omakam za testenine, za večji volumen in prehransko vrednost.

Naj vas opozorim še na 5 nasvetov, zakaj so malice koristne:

1.       Malica z zdravimi živili lahko pomaga odpraviti napade lakote in telesu zagotavlja stalno energijo za ves dan.

2.       Zdravi in nizkokalorični manjši obroki imajo lahko pomembno vlogo, saj vam pomagajo odpraviti želje po nezdravih prigrizkih, ob katerih se redite.

3.       Z dodatnimi malicami lahko zadovoljite prehranske potrebe telesa. Pri tem ko si prizadevate zaužiti pet do sedem porcij sadja in zelenjave na dan ter dve porciji mlečnih izdelkov, morate zadovoljiti še svoje potrebe po beljakovinah, kar pa je skorajda nemogoče, če bi to želeli razdeliti le na tri dnevne obroke.

4.       Pogostejši obroki vam bodo pomagali umiriti lakoto pri glavnih obrokih, jedli boste pogosteje, zato se lahko pri vsakem obroku zadovoljite z manjšo količino hrane. 

 

5.       Sadje, zelenjava in polnovredna žita imajo malo kalorij in veliko vlaknin. To pomeni, da lahko jeste  vsakih nekaj ur, ne da bi zaužili veliko kalorij.

 

Avtorica: Kaly Kolonič, Osebna svetovalka za prehrano in dosego fizično energetskega optimuma (Spremeni Življenje)

Če želite nasvet o prehrani, pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.