Kako do idealne teže?

Tisto, kar bo v splošno pomoč vsem, ki želite ohranjati zdravo telesno težo, ni samo moj nasvet, temveč je to dejstvo, da bi se morali ljudje prehranjevati tako, kot takrat, ko smo se rodili in nas je mama hranila petkrat na dan, na cca 3-4 ure. Pomembno je, da so vaši obroki uravnoteženi, kar pomeni, da vsebujejo vse, iz česar je vaše telo zgrajeno in da skrbite za primerno hidracijo vašega telesa, saj se brez vode v telesu ne zgodi noben proces. Pomembno je, da v življenju ne komplicirate in da ne postanete sužnji hrane, temveč v njej uživate. Pozabite na razne ločevalne diete in stroga pravila prehranjevanja, saj se jih tako ali tako nihče, ki je vsaj malo normalen in pri zdravi pameti, ne more držati, kot pijanec plota! Moje pravilo je »keep it simple«!  Vedite, da je 80% uspeha prehrana in le 20% telesna aktivnost. Kar pomeni, da je največja napaka, če želite shujšati, da greste teči okoli jezera ali posežete po kakšni drugi športni aktivnosti, brez da spremenite način prehranjevanja. Najprej poglejte, kaj se nahaja v vašem hladilniku, šele nato, ko boste spremenili vsebino le- tega, se odločite za športno vadbo in najbolj pomembno pri tem je, da v njej tudi uživate. Kar pomeni, da če ne marate teči, preprosto ne obujte superg, ampak raje oblecite kopalke in skočite v vodo. Če nepravilno hujšate namreč slabite vaš imunski sistem, saj v telo ne vnašate zadostno količino nutrientov. Zato so radikalne diete prej škodljive kot koristne in jih toplo odsvetujem.

 

Še enkrat vam na srce polagam dejstvo, da morajo biti stvari preproste, sploh kar se tiče našega načina prehranjevanja, saj si življenje kompliciramo že z vsakodnevnim delom, medčloveškimi in partnerskimi odnosi in številnimi obveznostmi, zato si ga ne komplicirajte še s prehrano. Najboljši pokazatelj, kaj je najboljši način prehranjevanja za vas je analiza vaše telesne sestave, na osnovi katere boste izvedeli, kaj morate v življenju spremeniti, da boste prišli na izjemno enostaven način do najboljšega rezultata za vas.

 Avtorica: Kaly Kolonič

Osebna svetovalka za prehrano in dosego fizično-energetskega optimuma ('Spremeni Življenje')

 

Na brezplačno analizo telesa in svetovanje o prehrani se lahko naročite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.