4 lepotni triki, ki bi jih morala vedeti vsaka ženska

Tokrat vam razkrivamo 4 lepotne trike, ki bi jih morala vedeti vsaka ženska:

- Če ti umetne trepalnice povzročajo težave in jih nikakor ne moreš pravilno namestiti na oči uporabi čopič ali pinceto in nato z njim lepilo, namesto da ga naneseš na umetne trepalnice, nanesi direktno na veko, ob trepalnice.Nato počakaj okoli 25-30 sekund, da se začne lepilo sušiti šele nato trepalnice enostavno prilepi na veko.

- Videz dvignjenih obrvi: že veš, da se pod obrvi nanaša svetlo senčilo, kar naredi obrvi nekoliko dvignjene in s tem obraz bolj odprt in spočit. Manj znano pa je, da lahko obrvi optično dvigneš tudi z nanosom svetlejše barve nad obrv. Za to je najbolje uporabiti puder, ki je nekaj odtenkov svetlejši od tvojega tena kože in zelo narahlo osvetliti obrv na zgornji strani.                                                     

- Eden meni najljubših trikov pa je ožanje nosu. Najprej s korektorjem prekrijte nepravilnosti na nosu, da ne boste po nepotrebnem pritegnile pozornost nanj. Po celotnem obrazu nanesite puder.Nato s pudrom, ki je lahko maksimalno odtenek ali dva temnejši od vašega običajnega pudra, potegnite črti od obrvi do nosnic. Idealno bi bilo, če si pri tem lahko pomagate s kakšen centimeter širokim čopičem.  Mejo med temnejšim in svetlejšim pudrom zelo pazljivo zabrišite z gibi proti ličkom. Namesto temnejšega pudra lahko uporabite tudi bronzer ali senčilo v nežni rjavi barvi.(Brez bleščic). Če nimate veliko časa in želite doseči podoben učinek, nanesite korektor, ki je malo svetlejši od običajnega pudra, po sredini nosu, od čela do konice.

- Če imate težave pri zabrisovanju senčil na očeh ali senčenju obraza je velika možnost, da uporabljate prevelik pritisk s čopičem na izdelek. Prva leta ličenja sem tudi sama pogosto nanašala preveč izdelka in ga nato težko zabrisovala. Tukaj velja zlato pravilo: več je manj. Veliko enostavneje je postopoma dodajati in stopnjevati intenzivnost barv, kot pa obratno. 

 

avtorica: Diana Čonč