Za koga peče Miss Universe

Naša Miss Universe je prava sladkosnednica, ki zelo uživa v peki, sploh zdravih priboljškov. Tokrat se je lotila peke orehove rolade in nam zaupala: "Ena izmed sladic s katero se z užitkom in brez slabe vesti pregrešim je orehova rolada. Namesto sladkorja uporabim javorjev sirup, namesto margarine pa kokosovo maščobo. Krasen dokaz, da je tudi pecivo brez moke lahko izvrstno".

Za porcijo prikazano na fotografiji potrebujemo:

-          4 jajca

-          6 velikih žlic zmletega oreha

-          vanilijev sladkor

-          javorjev sirup (ali sladkor)

-          kokosova maščoba (margarino)

-          2 žlici vode

-          200 g kisle smetane

Vzamemo 2 posodi in ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v trdnejšo zmes. V rumenjake dodamo vanilijev sladkor, žlici vode ter  javorjev sirup (lahko pa uporabimo tudi sladkor) ter maso stepemo.  K temu nato dodamo stepene beljake in drobno zmlete orehe. Vse skupaj narahlo premešamo z žlico. Nato na pekač damo peko papir, ki ga še premažemo s kokosovo maščobo (ali margarino). Nanj vlijemo maso ter jo enakomerno razporedimo po peko papirju ter postavimo v pečico za 10-15 min na 180 stopinj. Ko lepo zadiši vzamemo pekač ven ter pustimo par minutk, da se biskvit ohladi. Nanj nato s pomočjo žlice namažemo kislo smetano ter zvijemo v rolado. Na namazano kislo smetano pa lahko položimo tudi celo (olupljeno) banano ter nato zvijemo v rolado. Ohladimo (damo v hladilnik). Naj vam tekne!

Ko smo Lucijo vprašali, za koga je spekla rolado, se je samo prikupno in skrivnostno nasmehnila in rekla: "Mislite, da ne morem vsega sama pojesti?"