Kaj se nam obeta od 23. do 29. maja

V minulem tednu smo svoje napete notranje energije konkretizirali na različne načine, med katerimi je bilo kar nekaj izzivalnejših. Naporen čas »postanega« Merkurja in retrogradnega Marsa v kombinaciji z minulo polno Luno ter prihajajočim kvadratom ned Saturnom in Jupitrom je seveda terjal svoj davek. Vemo in slišimo, kako potrebno je pravo kanaliziranje, transformiranje in končno očiščenje zahtevnejših energij, vendar nas z vso silo vlečejo karmične zanke naše preteklosti. Kljub vsemu se vsi vrtimo in potujemo v spirali življenja navzgor, zato so boleče izkušnje pravzaprav kamni na poti k naši modrosti in večji svobodi, ki si je v njeni pravi veličini sploh ne predstavljamo. Omejujoči karmični zapisi so po drugi strani tudi naš človeški občutek gotovosti ali cona udobja, pa čeprav velikokrat neugodna in boleča…. Retrogradnost večjega dela Vesolja, Zemlje in nas samih, ki jo za svojo notranjo rast še kako potrebujemo,  počasi popušča in upajmo, da nam vsakič uspe izkoristiti njen pravi namen za novo modrost. V aktivnem dogajanju spremljamo in spodbujamo Merkurja, da se končno obrne v direktno gibanje in nam pomaga v jasnih, konkretnih in fokusiranih mislih, Jupiter kot planet višjega znanja, modrosti in obilja pa je že dodobra poravnal svojo direktno smer. V tem tednu ga sicer čaka neprijetno soočenje z retrogradnim Saturnom, zato bo tudi na nivoju posameznikov s sorodnimi energijami več temnih misli, strahu in pomanjkanja optimizma. Dobro, da imamo čudovito pomladno Sonce, ki bo zagotovo premagalo oblake, nam dalo pozitivno energijo, osvetlilo naše notranje moči in odprlo srčno čakro, da bomo svobodneje prejemali in dajali sebi ter drugim. Simpatičen in nekoliko stresen bo premik Venere v dvojčke ter Marsa ponovno v znamenje škorpijona. Ja, ovni in škorpijoni potrebujejo še več notranje moči, da napolnijo svoje vrelce ustvarjalnosti, ki jih žene naprej.

V ponedeljek z optimistično in odprto Luno v strelcu nam bo šlo dobro, zmogli se bomo sproščeno odpreti svetu v čustvenem smislu, komunikacija pa bo še negotova, neroden Merkur v že tako počasnem biku se bo še vrtel na mestu in iskal pravo smer.

V torek bo Luna prestopila v resnega kozoroga in vzela stvari v svoje roke, že dopoldan pa bo naš planet odnosov in ljubezni Venera končno prestopila v dvojčke. Za njo je lepa in obenem zadnje dni zahtevna pot preko množice fiksnih zvezd, ki so imele možnost odpirati posebne zgodbe v marsikomu izmed nas. 

Sreda z Luno v kozorogu bo namenjena delu, sestankovanju, konstruktivnim idejam in odgovornostim. Čustveno bomo bolj umirjeni, a obenem odprti za nove poslovne priložnosti in medsebojne konstruktivne dogovore. V sebi pa še vedno pod vplivom notranjih napetosti ali zunanjih konfliktov moških in ženskih energij. Prestop Venere v dvojčke jo je namreč postavil v opozicijo z Marsom in prinesel prehodne težave.

Četrtek bo dan Lune v praznem teku, zato bomo nadaljevali z rutinskimi opravili in ne bomo odstopali od začrtane poti. Nekoliko več sproščenosti bo v odnosih, s popoldanskim prestopom Lune v vodnarja pa bomo še bolj odprti in željni družbe prijateljev. Čas bo, da uresničimo svoje inovativne zamisli in jih podelimo v skupno dobro.

Petkove energije bodo odprte in povezovalne, Luna v vodnarju nas bo spodbujala k novim idejam, ki jih bomo želeli podeliti v podobno misleči skupini. Popoldan bo retrogradni Mars prestopil nazaj v škorpijona, kar bo odprlo naše notranje vulkane moči ter okrepilo predvsem ovne in škorpijone.

Sobota dopoldan bo prijazna in polna dogajanj, proti večeru pa bomo lahko občutili več notranjega stresa in čustvene občutljivosti. Bodimo pozorni, da ne bomo v svojem nemiru prizadeli še koga, Luna iz vodnarja bo v kvadratu z mogočnim Marsom. V poznem večeru bo Luna prestopila v ribe in nas zazibala v sladke sanje.

Nedelja z Luno v ribah v zahtevnih povezavah, preko katerih bo prebudila neprijetne energije ostalih planetov, pa bo lahko precej negotova, utrujena ali celo depresivna. Vzemimo si dovolj časa in miru ter se v svojem najljubšem kotičku narave posvetimo sebi. Pokažimo sočutje do živali in z ljubeznijo poskrbimo za njih. Dajejo nam namreč neprecenljivo in si od nas zaslužijo najboljše. Naj nam bo lepo.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Jasmina Krt, univ.dipl. ekonomistka in astrologinja (moia.in)