Kakšne energije nas obdajajo v tednu od 2.- 8. maja

V prazničnih dneh smo imeli priložnost, da se privajamo na občutke retrogradnosti, ki jih zrcali nebo z navideznim potovanjem nazaj kar petih planetov: Saturna, Jupitra, Plutona, Marsa in Merkurja. Poseben čas in veliko sporočilo Univerzuma. Manj direktne moči, več vračanja nazaj v mislih in realnosti ter s tem razumevanja globjega smisla življenja in sprejemanje občutenja, da smo vsi ena zavest v mnogih telesih. Pomembno je, da bi to ozavestili predvsem tisti, ki vrtijo in vlečejo odločilne poteze na Zemlji, ker jih je zasužnjil denar, občutek lažne moči in oblasti. A še pomembneje je, da se tega zave vsak izmed nas, saj se zdravljenje celote začenja v vsaki najmanjši celici in lahko premaga bolezen….Poglejmo še drugo stran svojih energij in se v tem mesecu prepustimo ljubezni, čutim užitkom, stabilnim odnosom, umetnosti ter ostanimo v stiku z zemljo, naravo in samim seboj. Venera je namreč prestopila v znamenje bika, v katero sta jo poklicala Sonce in retrogradni Merkur. Luna je v nedeljo prestopila v ribe in v nas prebudila veliko mero nežnosti ter sočutja. Življenje se z njenim potovanjem preko rib, ovna in bika, kjer se bo združila s Soncem v mlaju, še dodatno umirja.

V ponedeljek nas čaka še en praznični dan z Luno v ribah, ki še močneje izraža retrogradnost množice planetov na nebu in znotraj nas. Uživajmo v miru, prijetnih pogovorih, spominih na pretekle dogodke, prepustimo se ustvarjalnosti, glasbi in meditaciji. Ne hitimo po nepotrebnem in sprejmimo morebitno otožnost ali občutljivost kot del nas in teh trenutkov. 

Torek bo dan za privajanje na nov delovni teden, počutje bo ugodno, z Luno v ribah in praznem teku hitimo nežno in počasi, Sonce v trigonu z Jupitrom nam bo stalo ob strani z zaupanjem in vero v dobro. Zvečer bo Luna prestopila v aktivnega ovna in nam pred mlajem dala še nekaj energije in poguma.

Sreda z Luno v ovnu bo v lepih aspektih z retrogradnimi planeti, zato nam bo pomagala k  aktivaciji in dogajanju proti pričakovanjem, zvečer pa bo zaradi njenega kvadrata s Plutonom lahko prišlo do čustvenih pretresov ali težav v odnosih. Sprejmite vse, kar prihaja čim manj dramatično in intenzivno.

Četrtek bo dan Lune v ovnu in v praznem teku, prepustite se dogajanju, opravljajte rutinske stvari in vsakodnevne opravke. Čas je, da zopet nakupite sadike, semena, pokosite travo, očistite okolico doma. Bliža se mlaj, zato potrebujemo več počitka in manj hrane. Zvečer bo Luna že prestopila v bika in prebudila nove občutke.

Petek z Luno v biku bo lenoben in tih dan. Uživajte v pomladi, pojdite v naravo, ustvarite kaj lepega, privoščite si masažo ali kozmetično razvajanje. Naj vas vse poti vodijo k notranjemu zadovoljstvu. Zvečer ob 21:30 bo nastopil mlaj v znamenju bika, čas bo za počitek, razmišljanje in regeneracijo.

Sobota bo energijsko močan dan, saj nam bo Sonce iz bika v trigonu s Plutonom dalo več moči, občutka vitalnosti in globoka spoznanja. Dan bo že  primeren za sajenje, urejanje zeliščnega in zelenjavnega vrta ter uživanje na nam najljubši način. Zvečer bo Luna že prestopila v igrive dvojčke.

Naj bo nedelja z Luno v dvojčkih čim bolj razgibana in lahkotna, zaradi stresnih povezav pa se bomo lahko kaj hitro zapletli v mreže nestrpnosti, kritičnosti, preobčutljivosti in nedorečenosti. Če le zmorete, vzemite dan za enega od tistih, ko ničesar ni tako resno kot se mogoče vidi ali sliši, jutri boste že pozabili na zamere in zmote. Zato uživajte in naj nam bo lepo.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

napisala: Jasmina Krt, univ.dipl. ekonomistka in astrologinja (več na Moia.in)