Kakšni dnevi nas čakajo do 1. novembra

Občutljivost na čustvenem področju ter intenzivnost v odnosih in dogajanju vedno občutimo že nekaj dni pred polno Luno, ki se bo ta teden v torek dovršila v znamenju bika. Skušajmo ostati umirjeni, čeprav se bo v marsikomu izmed nas pojavljalo veliko vprašanj v zvezi z vrednotenjem sebe in občutkom finančne varnosti. Na dan bodo lahko prišla potlačena čustva ter pomembna dejstva, s katerimi se bomo skušali v naslednjih dneh sprijazniti in jih sprejeti kot del našega življenja. Vsak dan namreč potrebujemo tudi noč, da še bolj cenimo vzhajanje Sonca, ki nam daje nove priložnosti. Ta teden nas čakata dva praznična dneva, do katerih bomo po polni Luni v biku  skupaj potovali skozi igrive dvojčke do Lune v raku, ki bo v prazničnem vikendu pripomogla k miru in povezanosti. Globoko in pred prazniki precej sočutno bo tudi Sonce iz škorpijona, v katerega bo v začetku naslednjega tedna vstopil še Merkur, trije planeti v devici pa bodo tesno skupaj delovali v smeri pridnosti in povezanosti.

Ponedeljek bo dan blizu polne Lune, ki jo čutimo že nekaj dni.  Bodimo previdni, notranje napetosti sprostimo s športom ali intenzivnim delom. Luna je še v ovnu, kar nas bo spodbujalo k delovanju, vendar nam njeni zahtevni aspekti lahko prinesejo precej notranjega stresa in težav v sporazumevanju.

V torek bo Luna kmalu po vstopu v bika ob 13 uri naredila opozicijo s Soncem in počasi se bomo oddahnili od čustvenih napetosti. Ker je te dni najbliže Zemlji, bo tudi zelo velika. Marsikomu se v teh dneh odpira področje financ, še posebej, če prihajajo na dan nova dejstva ali nesporazumi s partnerjem glede denarja. Kmalu bo lažje, zato le pogumno.

Sreda bo dan z Luno v biku, namenjen umirjanju našega življenja, čas bo ugoden za urejanje finančnih zadev in sodelovanje, popoldan pa se lahko odpravimo po nakupih in doma pripravimo dobro večerjo, da bomo razvajali sebe in druge. Seveda se lahko pustimo tudi povabiti na razvajanje svojih čutov. Luna bo v prijaznih povezavah z Jupitrom, Venero in Marsom.

Četrtek bomo že zjutraj z Luno v dvojčkih vstopili v bolj nemirne in živahne energije. Dan ne bo ravno tekoč, lahko bomo doživeli nasprotovanja v pogovorih ali težave v prometu, kar nas bo vznemirilo in čustveno zmedlo. Luna bo namreč iz opozicije s Saturnom hitela v večerni kvadrat z Neptunom.

Tudi v petek ne bomo veliko bolj organizirani. Prehitra Luna v dvojčkih bo pretiravala v aktivnostih, površni bomo in mimogrede bomo lahko koga prizadeli. Naše besede bodo namreč hitrejše od misli, površna čustva neusklajena in prenagljena, Luna bo v kvadratu tako z Venero kot z Marsom. Bo pa to lahko dan za ustvarjalnost, ki jo bo spodbudil trigon Sonca in Neptuna. Poskušajte ujeti te energije.

Dopoldanski sobotni praznični dan bomo začutili več miru in povezanosti, saj bo Lunaprestopila v raka. Želeli si bomo druženja v družinskem krogu, zato le pojdimo na obisk k staršem, otrokom in drugim sorodnikom. Večer bo miren in čustveno globok, Luna bo v trigonu z Neptunom.

Nedelja z Luno v raku bo kot nalašč, da se spomnimo svojih dragih, ki jih ni več med nami in se zavemo, kako pomembno je negovati sorodstvene vezi in si vzeti čas za ljudi, ki jih imamo radi. Zato poskrbimo drug za drugega in naj nam nekaj notranjega nemira ne razburka dneva, raje se spočijmo in naberimo novih moči. Naj vam bo lepo.

Vedeti moramo, da so vse to splošne energije,  kvaliteta časa,  skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Jasmina Krt, univerzitetna diplomirana ekonomistka in astrologinja. Moia.in