Kaj se nam obeta med 19. in 25. oktobrom

V teh dneh je Kras v prelivajočih se barvah ruja še posebej privlačen, zagotovo pa najdete lepe kotičke jesenske narave povsod, kjerkoli ste doma. Z rastočo Luno v kozorogu nam jesenska narava namreč vliva energijo za realizacijo zadanih ciljev na poslovnem in osebnem področju. Merkur v tehtnici je vsak dan hitrejši in nam je v veliko pomoč pri aktivnem dogovarjanju in usklajevanju. V delovni devici sta v družbi Jupitra tako Mars kot Venera, kar nam daje energijo ter premišljenost. Teden je pomemben zaradi prestopa Sonca v škorpijona, da bomo notranje bolj gotovi, osredotočeni in intenzivni. Luna hitro raste in potuje preko poslovnega kozoroga, odprtega vodnarja vse do nežnih rib in ognjenega ovna, po vikendu pa v znamenju bika pričakujemo še eno močno polno Luno, ki je v teh dneh najbliže Zemlji. 

V ponedeljek bomo spočiti in z Luno v kozorogu zelo delavni, organizirani ter ambiciozni.Lepo bomo sodelovali, zvečer pa si ob srečanju Lune s Plutonom vzemimo čas zaregeneracijo ali sproščujočo masažo , da sprostimo telo in duha.

V torek sledi še en dan poln delovne vneme, zato le izkoristimo aktivne energije in opravimo pomembne naloge. Pretiravanje ali premočan pritisk nam lahko prinese težave v odnosih, zato napredujmo s posluhom in  občutkom do drugih. Čaka nas namreč lunin krajec ali Luna v kozorogu v kvadratu z mehkejšim Soncem v tehtnici. 

Sreda je dan z Luno v vodnarju, ki nas bo nagovarjala k svobodnemu povezovanju, intelektualnemu raziskovanju, resnemu delu in druženju s prijatelji ali skupinami s podobnimi zanimanji. Obiščite predavanje o sodobnih načinih zdravljenja, astrologiji  ali  se izobražujte na naprednih področjih novih pristopov

Četrtek z Luno v vodnarju bo odprt dan za nove ideje in cilje, zato se posvetite vsem stvarem, ki vam pomagajo priti do novih odgovorov. Proti večeru bodite previdni v težkih besedah in prometu, Merkur bo v kvadratu s Plutonom. Dobro da z Luno v vodnarju ne bomo preveč občutljivi.

Močna občutljivost bo prišla na dan že v petkovem jutru, ko bo Luna prešla v ribe in dopoldan naredila kvadrat s strogim Saturnom. Lahko bomo otožni, pasivni ali celo depresivni.   Vzemimo si čas zase, izberimo najljubšo meditacijo in se prepustimo nežnim zvokom glasbe. Dan bo pomemben za Sonce, ki bo zvečer prešlo v Škorpijona in okrepilo naše globoke občutke.

Sobota bo čustveno precej intenziven dan, Luna iz rib in z njo naš čustveni del se ne bo dobro razumel z racionalnimi zahtevami in pričakovanji, ki bodo izvirali iz nas samih ali naše okolice. Nezadovoljstvo, pretiravanje in ranjenost so besede, ki lahko opišejo sobotni dopoldan, popoldan bo mirnejši. Luna bo namreč od jutra prehajala opozicijo z Venero, Jupitrom in Marsom, ki so v devici vse prej kot čustveni in topli.

Nedelja z ognjeno energijo Lune v ovnu nas bo navdala z odprtostjo, aktivnostjo in pogumom. Stabilni bomo v svojih namerah, saj bo Luno podprl Saturn, objem Venere in Jupitra pa bo pripravljal čudovit dan za zabavo in veselje. Vseeno bodimo previdni, da ne bo preveč nemira in zato neugodnega preobrata v dogovorih ali dogajanju, Merkur bo  namreč v opoziciji z Uranom. In ne pozabimo na bližajočo se polno Luno.Skratka dan bo lahko lep in prijazen, samo ujemimo prave energije v sebi in jih povežimo s splošnim ozračjem. Naj vam bo lepo.

Vedeti moramo, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Jasmina Krt, univerzitetna diplomirana ekonomistka in astrologinja. Več na www.moia.in