Morali bi se zavedati pomembnosti joge

Joga sinteze, kot jo je imenoval Swami Sivananda, oz. integralna joga, kot jo je imenoval Swami Satyananda, Sri Aurobindo in Sri Shinmoy je unikatna oblika joge, primerna za večino ljudi. Swami Sivananda je integriral več jog in tako ustvaril sintezo joge, da se človekova osebnost lahko razvija v celoti, ne da bi se katerakoli stran preveč ali premalo razvijala. Vse joge na koncu vodijo k istem cilju, če pa jih kombiniramo na pravi način, lahko izkoristimo vsako minuto dneva kot aktivno duhovno sadhano (prakso). Po vedski dharmi je vsaka oseba sestavljena iz štirih glavnih kvalitet, in sicer: dinamičnosti, čustev, misticizma in racionalizma. Nekateri ljudje so bolj dinamični, drugi bolj čustveni, mistični ali racionalni. Vsaka osebnost je torej sestavljena iz vseh teh štirih temperamentov, razmerje vsakega pa je različno pri vsakem posamezniku.

 

Da bi naša osebnost evoluirala, se razvila, moramo integrirati štiri ustrezne kategorije jogijske sadhane (spiritualne prakse) v naše življenje. Če želimo imeti korist od osebnosti, jo moramo trenirati, dresirati. Za uravnovešen razvoj osebnosti moramo tako prakticirati integralno jogijsko sadhano. Lahko imamo eno jogo kot osnovo in jo potem kombiniramo z drugimi jogami. Če pa poudarjamo samo en aspekt vidik, se razvijamo enostransko, kar ni zaželeno. Zato je priporočljiva kombinacija štirih glavnih vej joge, in sicer: karma joge (pot akcije, dejanja, nesebičnega služenja), bhakti joge (pot predanosti in ljubezni), radža joge (pot psihične kontrole) in džnana oz. gjana joge (pot samoanalize in znanja). Skozi prakso teh štirih jog lahko delamo na celotni osebnosti. Človeško bitje razmišlja, čuti in deluje, zato mora razvijati um, srce in roke. Edino takrat bo naš razvoj integralen, celovit, popoln in to je integralna joga.

Učitelj joge IgorT - Losang Tashi

 

VADBA INTEGRALNE JOGE  v PLESNEM MESTU:

HATHA JOGA 

- KUNDALINI JOGA - dvig Kundalini energije

CHIOMETER - uporaba pri zdravljenju z jogijskimi asanami - postani sam svoj učitelj

- PRAKTIČNA IZDELAVA NAČRTA ODPRAVE "IZPRIJENOSTI UMA" ( obvladovanje ega )

NOVE MEDITATIVNE TEHNIKE

Vadba je primerna tudi za začetnike, ki se želijo pobližje seznaniti z vsemi razsežnostmi te čudovite, prastare Indijske filozofije na neposreden način. V jesenskem, zimskem in spomladanskem kvartalu se boste lahko seznanili s še preostalimi razsežnostmi INTEGRALNE JOGE.

 Prijave: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., informacije po tel. 041 610 364

Več informacij najdete na MOJE MESTO OM Center za boljšo kakovost življenja