Ji na Popevki grozi diskvalifikacija?

Na letošnji Popevki, ki jo bo to nedeljo mogoče spremljati v neposrednem prenosu na TV Slovenija 1, bo Nastja Gabor, predstavila pesem Tisoč in ena zgodba. Simpatična in energična Korošica, sicer študentka socialne pedagogike, je skladbo na festival prijavila skupaj s svojo avtorsko ekipo, ki sta Žiga Pirnat (glasba, besedilo, aranžma) in Andraž Gliha (glasba). Čeprav je Nastja Tisoč in eno zgodbo prijavila kot solo izvajalka, pa bo v nedeljo nastopila v duetu. Pravila TV Slovenija so jasna, da mora izvajalec nastopiti na odru tako, kot je prijavil skladbo, v Nastjinem primeru torej kot solistka, kakršne koli spremembe namreč kasneje niso dovoljene. Bo torej sledila diskvalifikacija, ker bosta v nedeljo stala na odru kar dva?

Mislimo, da pravila v Nastjinem primeru ne veljajo, saj bo drugi del dueta z njo na odru pod njenim srcem. Zato bo to za Nastjo Gabor še toliko bolj izjemen večer, pričakovati pa je, da bo simpatična mlada pevka imela to noč na obrazu tudi prav poseben sij.

23-letna Nastja ni novinka v glasbenih vodah. Kot majhna deklica zmagala na festivalu Korajža velja, posnela svojo prvo avtorsko pesem in nastopila v televizijski oddaji Pod klobukom. Kmalu zatem

je požela lepe uspehe na otroških in mladinskih festivalih v tujini, Bolgariji, Črni gori, Makedoniji, Nemčiji in Romuniji, svoje glasbeno znanje pa nadgrajevala s petjem v več zborih, igranjem klavirja v glasbeni šoli in urami solo petja: njena učiteljica je bila med drugim tudi Darja Švajger. Na Slovenski popevki je prvič nastopila že pri 16-letih in v dekliškem duetu »Naju« s skladbo »Metulj« osvojila četrto mesto. Leto zatem se je predstavila v televizijski oddaji Misija Evrovizija.

Mlada pevka o svoji skladbi Tisoč in en moment pravi, da gre za »zgodbo o skrb vzbujajočem stanju v naši družbi. Živimo namreč v času, ko smo preplavljeni z informacijami, med katerimi kar mrgoli lažnih novic, manipulacij in teorij zarote, tako da v množici informacij, s katerimi se srečujemo vsak dan, že težko razločimo, kaj je res in kaj ne. In mnogokrat najraje verjamemo tistemu, kar se zdi najbolj prikladno, najbolj zanimivo, najbolj spektakularno in najbolj skladno s tem, kar sami verjamemo ali si želimo slišati. »A kot pravim v svoji pesmi – resnica večkrat boli, a je veliko bolje in pošteno do nas in naših zanamcev, da živimo brez utvar in laži«, je zaupala svetlolasa pevka.