Ekstremno vroč roman najprej na voljo pri nas

Težko pričakovani ljubezensko erotični krimi roman Nemirni srci, avtorice Alicie Peljhan je končno na voljo. Naročite ga lahko na spletni strani TUKAJ. Na posebnem dogodku 29.9. ob 18h, kjer bo predstavitev knjige v živo in modna revija World Top Model Slovenia, pa ga boste lahko dobili po znižani ceni, ampak le ta dan!

Alicia nam je razkrila veliko zanimivih stvari, v ekskluzivnem intervjuju!

 1. Alicia, to je vaša prva knjiga, ki ste jo izdali, ampak niste novi v tem poslu …

Nikakor. Pisati sem začela že zelo zgodaj. Ustvarjati sem pričela že v osnovni šoli.

Spomnim se tistega veličastnega občutka, ki me je prevzel, ko nas je učiteljica v prvem razredu odpeljala v šolsko knjižnico. Tako majhna sem se počutila med vsemi tistimi dolgimi policami, ki so se šibile pod težo knjig. Vedoželjno in z otroškim zanosom sem se zapodila v objem skrivnostnega in neskončnega sveta knjig. Vsak dan sem domov nosila nove »bukve« in jih vsa navdušena in radovedna požirala. Vsak prosti trenutek sem preživela s knjigo. Mama me je po navadi našla v šolski knjižnici, kako v zadnji vrsti sedim na tleh in berem. Obsedenost s knjigami se je nadaljevala v srednji šoli. No, takrat so se pričele dogajati stvari, ki so počasi spreminjale moje življenje, mišljenje, dojemanje. Zatekla sem se v pisanje pesmic. Vse manj sem brala, vse več pisala. Pisanje me je sproščalo in tolažilo, bilo mi je kot vrsta psihoterapije. Pisanje besed, stavkov, odlomkov, spisov, pesmic, kratkih zgodbic, slednjič pa romanov, mi je predstavljalo relaksacijo, osvoboditev in beg. Beg pred realnostjo, beg v svet domišljije, kjer sem lahko hkrati kreatorka in opazovalka dogajanja. S poezije sem kmalu prešla nazaj na prozo. Pisala sem krajše zgodbe, ki so zdravile mojo ranjeno dušo in mi dajale upanje. In tako so se pričeli rojevati zametki romanov. Prvi, drugi in tretji. Zgodbe so vznikale, osebe so oživele, doživljale, čutile, postale del mene.

 1. Ste že od nekdaj vedeli, da bi radi napisali knjigo?

Od nekdaj sem vedela, da želim pisati. Popolna predanost in prvinska ljubezen, se izražata skozi moje pisanje. Tu se izgubim v neomejenem svetu karakterjev, protagonistov, scen, dogajanj in se prepustim domišljiji. Tu meje ne obstajajo, to je svet brez pravil, brez ovir …  to je svet, kjer sem jaz zares lahko jaz v vsem svojem blišču v mnoštvu različnih karakterjev in doživetij. Prelepi svet domišljije.

Sicer sem se misli o izdaji knjige kar dolgo otepala. Kar nekaj let sem pisala le zase, za svojo dušo. Pisalo se je leto 2001, ko sem si na glas priznala, da pa tole mešanje besed, vendarle pomeni več kot le slednje. Rodila se je želja, podeliti napisano z drugimi. Zbrala sem potreben pogum in ob vztrajnih spodbudah mojega dragega moža,  letos izdala svojo prvo knjigo, ljubezensko erotični krimi roman z naslovom Nemirni srci.

 1. Kako nekdo, ki je v medicini, napiše roman poln erotike, ljubezni, romantike?

Preprosto. J Za to je potreben velik koš domišljije, čas, pisalo, zvezek in občasno kakšna kavica ali čaj. Priporočam pa tudi udoben mehak stol. J No malce heca, vendar, ja … nekaj je pa le resnice tudi v tem. Drugi dejavnik je karakter. Sem drzna, zvedava, strastna v vseh stvareh in v vseh aspektih svojega življenja. Moj moto je, naredi stvar tako kot je treba ali pa se je ne loti. Delaj s srcem. Delaj stvari, ki jih ljubiš in ki te osrečujejo. In da napišeš roman, ki je prepoln ljubezni, romantike, erotike, moraš to imeti v sebi, to vsak dan čutiti, doživljati. Ne moreš pisati o nečem, kar ne veš kakšen občutek je. Lahko napišeš, kako si to predstavljaš, vendar ni pristno. Sama sem za pristnost.

Sem temnolasa radovedna škorpijonka z ogromno domišljijo.  V mojem domišljijskem svetu se lahko zgodi karkoli si želim. Ni mej. Ljubezensko erotični krimi roman Nemirni srci je nastajal dobrih 16let. V vsem tem času, v vseh teh letih se je roman spreminjal, zorel skupaj z mano in se oblikoval v krasno enostavno a hkrati zapleteno zgodbo različnih karakterjev, ki vsak zase iščejo zadovoljitev, srečo, ljubezen in prostor pod širnim soncem. Trenutno nastaja njegovo nadaljevanje oziroma drugi del romana Nemirni srci. To, da prihajam iz zdravstvenih voda, mi je le razširilo obzorja. V romanu se namreč skozi zgodbo dotaknem tudi tematike zdravja, zdravljenja s konopljino smolo, homeopatijo, eteričnimi olji in podobno.

 1. O čem govori knjiga Nemirni srci?

Roman Nemirni srci je lahkotna slovensko - španska ljubezenska zgodba z elementi erotičnega ter subtilnimi enigmatičnimi elementi kriminalnega romana. V ljubezensko zgodbo so vpete aktualne teme, kot so ugrabitve otrok, kriminalne dejavnosti združb, zdravljenje s konopljo, homeopatijo in drugimi alternativnimi načini zdravljenja.

Skozi zgodbo predstavljeno v romanu, spoznavamo različne tipe ljubezni: »Philia« ali prijateljska ljubezen med Diano in Andreo, ter Danielom in Nathanom, »Storge« ali družinska ljubezen, ki se kaže v Dianini ljubezni do Timoteja in ljubezni do Andreinih staršev, ter »Eros« ali erotična ljubezen in »Ludus« ali najstniška zaljubljenost (sem spadajo spogledovanje, draženje, evforični občutki, metuljčki v trebuhu …), ki jo čutita glavna protagonista drug do drugega…

Diana Bajd je mlada na videz močna samostojna ženska z ogromno voljo do življenja, ustvarjanja in z izrazitim šestim čutom. Spoznavamo jo tako skozi vsakdanje kot tudi skozi izjemne in netipične dogodke v njenem življenju, ki jo izbrusijo v osebo močnih trdnih moralnih načel, ki zna pred vsemi s širokim nasmehom na obrazu prikriti lastno ranjeno dušo. Sama vodi manjši konjeniški ranč, na katerega pride mlad uspešen poslovnež, Gabriel Daniel Méndez García. Moški, ki za bliščem in menedžerskimi uspehi pred svetom skriva svojo pravo podobo.

Njegov prihod v Diani povzroči vihar neznanih občutkov, ki njeno stisko in dvome le še povečajo. Ali bo sposobna pustiti  za sabo kruto preteklost in stopiti iz očetove sence, ki jo vleče v psihični prepad?

Ali bosta uspela brez strahu stopiti svoji usodi naproti in se rešiti spon ljubezenskih razočaranj in bolečine?

 1. Trenutno ste na porodniški, imate dve krasni punčki in živite v Avstriji. Kako usklajujete materinstvo in izdajo knjige?

V mojem življenju sta hčeri na prvem mestu. Najprej sem mama in žena, nato pa pisateljica, ustvarjalka in vse ostalo. Ko so njune potrebe zadovoljene in počivata, spita ali pa se zabavata z očetom, se jaz lahko posvečam delu. Po navadi je to zvečer oziroma ponoči. Brez natančno izdelanega urnika, usklajenega z moževim in opomniki na telefonu, pa seveda nikakor ne bi šlo.

 1. Kako to, da ste se odločili, da boste knjigo najprej predstavili slovenski publiki, glede na to, da boste knjigo izdali tudi v tujini. Gre za patriotsko potezo?

Knjiga bo izdana v Avstriji, vendar sem jo pričela pisati še ko sem živela v Sloveniji, pišem v slovenščini in nekako sem želela najprej predstaviti svoj prvenec »doma«, kot v nekakšen poklon Sloveniji in Slovencem. 29.09.2018 bo on 18.00 prva predstavitev knjige v Austria Trend Hotelu, tej pa bodo sledile manjše predstavitve po Sloveniji in v Avstriji, za slovenske izseljence in zdomce.

 1. Glede na vsebino knjigo in veliko žgečkljivih scen, ki se pojavi v njih … kako gledajo vaši starši na vse to, vas podpirajo?

Moji starši gledajo name kot na odraslo žensko, ki je sama odgovorna za svoje življenje. In za to sem jima iskreno hvaležna. Tematika romana je ljubezen, ljubezen je pa bistvo in gonilo vsega. V romanu je veliko erotičnih scen, kar pa daje knjigi le piko na i.

 1. Nemirni srci je menda nadaljevanje vaše knjige, ki pa ni nikoli izšla, ampak bere se kot prvi del…

Roman Nemirni srci je del sklopa sedmih romanov, ki so med seboj kronološko in družinsko povezani. V zgodbe so vpete različne kulture, različni jeziki, različne usode protagonistov. Skozi vseh sedem romanov spremljamo življenjske zgodbe nekaj generacij ljudi, ki so med seboj povezani ali družinsko ali pa prijateljsko. Roman Nemirni srci je tako četrti po vrsti v sklopu sedmih romanov, ki bodo izšli, vendar je prvi izdan. Bere se kot prvi, kajti moj namen je, da bralec najprej spozna osebe, se vživi v njih, da ga prepojijo in prevzamejo. Ko se to zgodi, ima bralec občutek, da je del zgodbe. Moj namen je priti do globokih čustev bralca. Vzbuditi občutke zaljubljenosti, ljubezni, vzburjenosti, veselja, porednosti, žalosti, navihanosti …  skratka, želim vzbuditi v bralcu celotno paleto čustev. Čeprav je roman zelo lahkoten za branje, je zgodba v njem veliko bolj kompleksna in bralca ne pušča hladnega.

 1. Ob izidu knjige pripravljate tudi poseben dogodek, ki bo 29.9. in bo netipičen dogodek ob izdaji knjige, kar nam je še posebej všeč …

Tako je. Pripravljam dogodek ob izidu mojega prvenca Nemirni srci, ki bo 29. 09. 2018 ob 18.00 v Austria Trend Hotelu v Ljubljani. Na dogodku bo možno kupiti knjigo z 20% popustom in dobiti moje osebno posvetilo ter podpis. Pijača dobrodošlice, sladica, ogled modne revije World Top Model Slovenia, darilo … to je le nekaj namigov o tem krasnem večeru. Pridite, ne bo vam žal.

10.Zakaj ste napisali roman Nemirni srci?

V današnjem svetu, v katerem je vse preveč ponarejenih nasmehov,  ljubezni, profilov, odnosov, propadlih zakonov, zlahka pademo v past mišljenja, da prava ljubezen živi le v knjigah. Da je to pravljica za otroke.

Ljubezensko erotični krimi roman Nemirni srci sem napisala iz preproste potrebe, po podelitvi upanja o resnični ljubezni. O  pristni ljubezni, o kateri dejansko sanjamo, si jo želimo in  jo čutimo v svoji biti, v svoji duši, še predno vzklije in vzcveti, nas prepoji s svojo omamno aromo; še predno jo srečamo, jo poznamo. Vse dokler duši ne trčita v koketnem tangu čutenja in druga v drugi prepoznata svojo dušo dvojčico.

Najti svojo drugo polovico, najti resnično ljubezen, partnerja, ki te sprejema takšnega kakršen si, je mogoče. Imeti pogum, podati svoji ljubezni, svojemu izbrancu ali izbranki, svoji drugi polovici roko in skočiti v razburkane valove življenja je pa korak, ki ga moramo storiti sami. In s tem krasnim romanom sem želela dati bralcem zagon, veter v krila, da to naredijo. Da skočijo in čutijo ljubezen z vsem bitjem.

 1. Kje lahko bralci naročijo vašo knjigo?

Roman Nemirni srci, lahko naročijo na fb: https://www.facebook.com/AliciaP.Author/

Na spletni strani: https://aliciapeljhan.wordpress.com/nakup/

Ali preko e-maila: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Ali pa ga kupijo osebno pri meni, na predstavitvah po Sloveniji ali Avstriji. Datumi bodo objavljeni na fb strani, internetni strani in Instagramu.

 

 1. Roman ste vsebuje kar nekaj recenzij …

Tako je, vsebuje pet recenzij žensk in moškega, različnih profilov, izobrazb. Te recenzije so mi bile prvi feedback o romanu in sem hvaležna vsem, ker so si vzeli čas in knjigo pred tiskom prebrali.

Nekaj recenzij:

V romanu Nemirni srci se prepletajo strast, poželenje, erotika in hrepenenje po ljubezni, prijateljstvo in pristna sestrska ljubezen med prijateljicama, ki ju usoda še bolj poveže.

Čeprav se na prvi pogled zdi, da je življenje samozadostne lastnice ranča popolno, se izkaže, da ji je manjkala glavna začimba – ljubezen do moškega in otroka. Usoda ji oba pripelje na nenavaden način. V njej se začne prebujati nebrzdana strast, ki ji jo njen sanjski partner vrača. Srečo ima, da je obkrožena z ljudmi, ki ji pomagajo, da se osvobodi notranjih nemirov in družinskih škodljivih vezi.
Avtorica zgodbo obarva še s španskim pridihom, saj so dialogi začinjeni s španskimi stavki in besedami. S prevodi v opombah pa bralcu omogoča, da se lahko sproti nauči še kakšno špansko besedo.


Roman je napisan v sodobnem jeziku s pogovornimi elementi, ki so mlademu bralcu blizu.
Odlika romana je, da se hitro bere, saj te osebe, v katere se z lahkoto vživiš, in zgodba potegnejo v svoj vrtinec nemirnih src, da knjigo težko odložiš, preden jo prebereš do konca.

Bojana Petkovič, profesorica španščine, Jezikovno mesto

Roman Nemirni srci je kot razburkan orkan, ki te posrka vase. Špansko-slovenska zgodba, začinjena s pravo mero erotičnih scen, bralca pritegne do te mere, da roman težko izpusti iz rok. Je eno tistih besedil, ki jih preprosto moraš hipoma prebrati. Bralec se od samega začetka vživi v literarne osebe, ki so natančno razdelane in dajejo občutek realnosti, zato se zdi samo dogajanje kot posnetek stvarnosti ali filmski prikaz. Gre za lahkotno branje, ki pa po drugi strani omogoča tudi globlje občutke – od sreče, zaljubljenosti, pristne ljubezni do erotične vzburjenosti in končne napetosti. Zgodba namreč vsebuje tudi primesi kriminalnega romana, vpete v družinsko kroniko, zaradi katerih ne gre zgolj za klasičen ljubezenski zaplet. Spoj španskega in slovenskega jezika in kulture deluje osvežujoče in poskrbi za razgibanost zgodbe, španska poimenovanja, ki jih uporablja protagonist romana, pa delujejo izrazito romantično in obenem skrajno zapeljivo.

Sanja Berend, profesorica, lektorica in prevajalka

Gre za lahkoten ljubezenski roman, ki ima hkrati globljo vsebino. Prikazuje zgodbo, v katero so vpleteni dogodki iz resničnega življenja, kot so recimo ugrabitve novorojenčkov v 80. letih prejšnjega stoletja in še danes aktualna uporaba konoplje v zdravstvene namene. Avtorica odlično prepleta zgodbe med seboj, dotakne se globokih čustev bralca in hkrati poskrbi, da ga roman pritegne in da ga stežka odloži. Vložki španščine in erotičnih scen dajo romanu piko na i, iz katere se rodi želja po branju nadaljevanja. 

Nana Krošel, mag. pol.

Sicer nisem velika ljubiteljica ljubezenskih romanov, ampak ta roman je v meni zbudil pozornost. Vsebuje vse, kar bi po mojem mnenju dober roman moral vsebovati, in sicer zanimivo zgodbo, impulzivne ljubezenske izpovedi, žgečkljive igrice med rjuhami, pristne protagoniste, nepredvidljive zaplete. In kar je najpomembnejše – roman je celo zaigral na moja materinska čustva in mi uspel zarositi oči.
Ko berem kakšen roman, si vedno poskušam predstavljati zgodbo na filmskem platnu. Tokrat je avtorica poskrbela, da bodo pri branju knjige doživeli "film" tudi bralci z nekoliko okrnjeno vizualno predispozicijo, saj vsebuje roman veliko dialogov, ki na trenutke spominjajo na filmski scenarij.

Kaly Kolonič Potočnik, lastnica PR Agencije Ekskluzivno, voditeljica in abstraktna slikarka