Zakaj pravi Radolfi, da naj gre vse k vragu

S ribama je najbolje, neka kvragu ide sve... pravi pesem Davorja Radolfija, ki je celo malce politično obarvana, kar ni navada za Dalmatinskega šarmerja. Zraven pa dodaja, da naj gredo vsi na morje. Radolfi je kot vsako poletje tudi to razpet med Zagrebom in Bračem, tako da se bo tudi on naužil morja.

 Dalmatinski latino šarmer, ki ga obožujejo mnogi, sploh tisti, ki imajo radi večne balada, ali nore žure do jutranjih ur ga na Braču večkrat ujamejo v kakšni konobi, ki s prijatelji rad prepeva za svojo dušo. V roke prime kitaro in pesem lahko traja dolgo v noč.

Je pa Davor znan tudi kot velik gurman, ki vedno ko je v Sloveniji naroči pečenice in kislo zelje, na Braču pa svojim najbližjim rad pripravi pravi morski obrok po njegovem receptu. Tako da se nikoli ne manjka rib in ostalih dobrot. Ko pa gre Davor na barko, pa rad ulovi tudi kakšno morsko ribo, saj je pravi ribič. In kaj priporoča za poslastico ko je na barki? Sveže ulovljene škampe, ki jih poje surove, samo z malo stisnjene limone. In ko je na barki obvezno sledi tudi osvežujoč skok v morje, sploh zdaj, ko so temperature na vrhuncu.

Poletje je za Dalmatinca pestro s koncerti, prav takšna pa bo jesen, ko ga bomo veliko videvali tudi pri nas na koncertnih odrih.

.be