Kje sta se našla Jože in Vasilij

Čuk Jože Potrebuješ kar nekaj časa preživi v Izoli, sploh v poletnih mesecih. Tam ima družina manjše stanovanje in tam je vsako leto bolj njihov drugi dom. Poleg številnih športnih aktivnosti imajo na Primorskem tudi veliko prijateljev, Jože pa se večkrat sreča tudi s prijatelji glasbeniki, ki jih na obali ne manjka. Izolani so tako Rudi Bučar, kot tekstopisec Drago Mislej - Mef, narodno zabavni glasbeniki Primorski fantje, pa Enco Horvatin. S kajakom ali s kolesom pa se večkrat oglasi tudi v sosednjem Strunjanu, kjer domuje Jan Plestenjak. 

Ker imata poleti rojstna dneva tudi obe Jožetovi hčerki, so letos praznovali rojstna dneva kar na plaži. Še posebej doživeto je bilo proslavljanje polnoletnosti starejše Petre na plaži, tik po nevihti, kjer so jo presenetili bratranci in sestrične. 

Seveda pa je družina Potrebuješ v bila med nepregledno množico Izolanov in turistov, ki so prišli pozdravit  srebrnega jadralca Vasilija Žbogarje. “To je bil eden najprisrčnejših sprejemov kar sem ga videl v življenju, pa sem bil ( sploh s Čuki) že na mnogih. Ko vidiš kako junak Vasilij joka od sreče, ko vidi kakšno veselje je naredil domačinom Izolanom in kako se oni in vsi ostali njemu in ekipi privoščijo to olimpijsko kolajno. Nepozabno popoldne v Izoli"