Rebeka in Vesna nič več na dieti

Vesna Janković in Rebeka Dremelj, uspešni poslovni ženski in mamici, sta že vrsto let dobri prijateljici, vendar si v hitrem tempu življenja le še redkokdaj najdeta dovolj časa za priljubljen ženski ritual, pogovor ob kavi.
Že nekaj mesecev sta iskali primeren dan in kraj srečanja, ki bi ustrezal obema, ker pa sta obe veliko na poti, sta naredil kompromis in se srečali kar na postajališču ob avtocesti v bližini Maribora, ker je bilo to obema ta dan najbližje. Za klepet sta izbrali pred kratkim odprto simpatično restavracijo Marche, kjer ponujajo zdravo in svežo hrano, ki jo pripravljajo kar pred gosti.Odločitev je podkrepila Rebeka, ki je slišala, da imajo tam zanimivo novost, noro dobro pico, ki jo postrežejo na nenavaden način. Zato sta se odločili, da ubijeta kar dve muhi na en mah, poskusita pregrešno dobre pice o katerih vsi govorijo in malo poklepetata.
Obe sta na očeh javnosti in radi poskrbita za svoj videz z zdravo prehrano, Rebeka tudi v oblačilih znamke New Yorker, zato sta bili v dilemi ali se držati novoletnih dietnih obljub ali poskusiti pico, ki velja za nezdravo hitro hrano. Ko sta videli, da tu postrežejo pico iz tankega testa in svežih sestavin na leseni deski, namesto pribora pa so zraven škarje, je obema postalo jasno, da se bo treba pregrešiti.
Simpatični dekleti sta v toplem ambientu restavracije sproščeno debatirali o trenutnih življenjskih situacijah, zraven pa s škarjami »krojili« vsaka svojo pico. Povedali sta, da jima sploh ni žal, da je en dan diete splaval po vodi, saj je bila slastna pregreha tega vredna, dobra družba pa tudi.