Smuča kot profesionalec

Hrvaški pevec, ki mu pravijo kar kralj zabave, saj vedno napolni koncerte, ljudje pa na njih uživajo do jutra, ima za sabo že 40 let glasbene kariere. Pevec pa je tudi velik ljubitelj smučarskih strmin. Celo tako zelo, da si je omislil učitelja smučanja, pa ne kakršnega koli, temveč znanega smučarskega demonstratorja Sandija Murovca Murija, ki je tudi del trenerskega teama Tine Maze, Team to maze. Z Murijem sta dolgoletna prijatelja in vsako leto si vzameta en mesec dopusta na snežnih strminah, kjer smučata dobesedno ves dan. Stavros se vsako leto na smučanje pripravlja kar nekaj mesecev in večkrat na teden obišče fitnes center. Ko se poda na snežne strmine pa deluje kot pravi profesionalec, ki trikrat na dan zamenja smuči, prisega pa na znamko 'Dedra'. 

Stavros in Muri se poznata že dolga leta, skupaj sta poznanstvo iz snežnih strmin prenesla tudi na glasbene odre. »Z Murijem sva posnela že nekaj duetov, kar je bilo zelo zabavno. Z njim je vedno zabavno, na smučišču ali v studiu ali na odru. Večkrat pride tudi na kakšen moj koncert, kjer skupaj v živo zapojeva nekaj komadov in publika je navdušena«, je povedal Stavros, ki se po razprodanem koncertu v Tivoliju vrača v Slovenijo marca s koncertom v Stožicah, pred tem pa bo poslušalce razveselil tudi z novo pesmijo.

"Poznam ga od leta 2004 in od takrat sva povezana tako smučarsko kot glasbeno. Seveda je potrebno povedati, da pri tem meni glasba predstavlja zgolj zabavo in se z njo ne ukvarjam profesionalno. Rad žuram,  to je vse. Staki je zaljubljen v smucanje in zato pripravljen vloziti neverjetno veliko energije v trening, ucenje in napredek. Včasih se mu enostavno čudim, saj ni več najmlajši. Uzivam ko gledam njegovo vijuganje, predvsem sem vesel, da je postal cisto pravi smučar. Vsak dan z njim je anekdota. Vedno ima tisoč vprašanj in včasih ga je treba kar izklopiti. Takrat mu navadno odgovorim: Staki, dihaj in ne kompliciraj", nam je zaupal Sandi Murivec- Muri.