Splošni pogoji poslovanja in pravilnik zasebnosti

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine in uporabe portala Ekskluzivno.si (v nadaljevanju splošni pogoji poslovanja) so sestavljeni v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije ter veljajo za vse uporabnike predmetnega portala. Ti splošni pogoji poslovanja določajo pogoje uporabe spletnega portala Ekskluzivno.si, splošne pogoje nakupa preko spletne trgovine, postopek registracije preko portala, varstvo osebnih podatkov ter druge pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika.


Upravljavec predmetnega portala je s.p. STIKI Z JAVNOSTJO IN KOMUNICIRANJE, AGENCIJA EKSKLUZIVNO, KALY MILJANA KOLONIĆ s.p. skrajšano: AGENCIJA EKSKLUZIVNO, KALY MILJANA KOLONIĆ s.p, Ronkova ulica 16, 3000 Celje, davčna številka: SI56536895, matična številka: 3193241000 (v nadaljevanju ponudnik).

Z registracijo na spletnem portalu Ekskluzivno.si oziroma z uporabo spletnega portala, uporabnik sprejema te splošne pogoje poslovanja in potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja.
 
1. Registracija in prijava
 
Novi uporabnik se na portalu registrira tako, da na portalu izbere ustrezno ikono za registracijo fizi
čne osebe. Uporabnik mora vpisati zahtevane podatke, nato pa potrditi splošne pogoje poslovanja ter nato klikniti na gumb zaključi registracijo.

V primeru nestrinjanja s splošnimi pogoji poslovanja, registracija in nakup nista možna.

Uporabnik, ki je že registriran, za prijavo v spletno stran za nakupovanje v spletni trgovini vpiše zgolj svoj elektronski naslov in geslo (registriran uporabnik).

2. Naročilo

Na spletnem portalu Ekskluzivno.si lahko nakupujejo tako fizične kot pravne osebe.

Uporabnik izbere želeni izdelek tako, da klikne na gumb »dodaj v košarico«.

V kolikor uporabnik na spletni strani še ni registriran, mora pred nadaljevanjem nakupa najprej opraviti registracijo oziroma prijavo, če pa je slednji v sistemu že registriran oziroma prijavljen, lahko z nakupom nadaljuje.

Uporabnik lahko izbrane izdelke iz košarice odstrani, poveča njihovo količino ali pa preprosto nadaljuje nakup. V naslednji fazi nakupa se uporabniku izpišejo podatki o kupcu in podatki, kamor se bo paket dostavljal.

Na koncu uporabnik potrdi, da se strinja s splošnimi pogoji poslovanja in nadaljuje s klikom na gumb "Potrdite naročilo". V primeru nestrinjanja s splošnimi pogoji poslovanja, nadaljevanje naročila ni možno. 
Pred oddajo naro
čila, tj. s klikom na gumb Zaključi in oddaj naročilo« ima uporabnik še enkrat možnost pregledati celotno naročilo in po potrebi naročilo spremeniti.

Nadalje sistem uporabnika opozori, da je zaključil z nakupom. Uporabnik na elektronski naslov, ki ga je navedel ob registraciji s strani ponudnika prejme potrditev naročila. Ponudnik uporabniku predlaga, da si jih bodisi natisne ali shrani na primeren trajni nosilec podatkov.

Ob prejemu naročenih izdelkov uporabnik prejme tudi podatke o naročilu v pisni obliki.

3. Varnost nakupa

Uporabnik je sam odgovoren za dostop do svojega uporabniškega računa in bo tudi sam poskrbel za varovanje uporabniških podatkov in gesel. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov in odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

4. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

podatke o podjetju (firmo, sedež, davčno, matično številko in registrske podatke),
kontaktne podatke, za hitro in učinkovito komuniciranje,
bistvene lastnosti blaga oziroma storitve,
ceno blaga ali storitve, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami,
morebitnem stroške dostave, 
podrobnejšo ureditev plačila ter način in rok dobave ali izpolnitve, 
potrošniku informacijo o pravici odstopiti od pogodbe v skladu s 43. č. členom Zakona o varstvu potrošnikov in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
časovno veljavnost ponudbe in cene, 
pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

5. Plačilo

Uporabnik lahko izbira med sledečimi možnostmi plačila:

- z gotovino (ob prevzemu), 
- po predra
čunu(pri izdelku Fascia Blaster),

Gotovina - plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, ko dostavna služba Pošte Slovenije na želeni naslov dostavi paket.

Predračunplačilo z nakazilom na TRR je možno ob predhodnem  kreiranju predračuna na spletni trgovini Ekskluzivno.si. Zaželeno je, da uporabnik o poravnanem predračun obvesti ponudnika, in sicer na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. V kolikor uporabnik v roku 14 dni ne bo poravnal zneska po predračunu, bo naročilo stornirano in kot tako ne bo več upoštevano.

6. Cene in blago

Cene, ki se nahajajo na spletni strani Ekskluzivno.si, veljajo izključno za spletno prodajo.
Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naro
čila. Vse cene vključujejo DDV. Cene nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
 
Znesek poštnine ni vštet v ceno izdelkov. Cene tako ne vsebujejo stroškov dostave oziroma poštnine, le-ti pa so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila in nadalje tudi na računu. Strošek dostave na območju Republike Slovenije znaša 4,40.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja oziroma lastnosti izdelka.
Veljavnosti akcije izdelkov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

7. Dostava in dobavni rok

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku 7 delovni dni, šteto od dneva dokončne potrditve naročila.

Naročeni izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije d.d., kar pomeni, da naročene artikle dostavi poštar na naslov uporabnika, ki ga je slednji navedel ob naročilu.

V primeru plačila po predračunu je blago odposlano šele po prejemu nakazila na TRR ponudnika.

Za izdelke, ki jih v določenem trenutku ni na zalogi, se rok dobave ustrezno poveča, o čemer bo uporabnik obveščen po elektronski pošti ali po telefonu. Uporabnik ima v tem primeru pravico takoj odstopiti od naročila, če se ne strinja z rokom dobave. Izdelek, ki ni na zalogi bo za uporabnika takoj naročen pri ponudnikovih dobaviteljih, naročilo uporabnika pa bo urejeno, ko bo ponudnik prejel izdelek na zalogo.

V primeru, da je bilo naročenih več izdelkov in je kateri od teh na zalogi, drugi pa niso, se vrši delna dobava blaga (delno takoj, delno ko to omogoča zaloga), razen če uporabnik želi drugače. Poštnina se v takem primeru zaračuna le enkrat

V kolikor ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca.

Dostava je možna na območju Republike Slovenije, v kolikor ni izrecno dogovorjeno drugače. V primeru dostave izven ozemlja Republike Slovenije, ponudnik pripravi ponudbo, ki vsebuje rok dobave in strošek dostave do želene destinacije. Pošiljke so poslane izven območja Republike Slovenije le proti doplačilu poštnine za tuj naslov in avansnim plačilom.

8. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik (velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo ali uporabljajo blago za namene izven svoje poklicne ali pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik lahko svoj odstop poda na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na naslov AGENCIJA EKSKLUZIVNO, KALY MILJANA KOLONIĆ s.p, Ronkova ulica 16, 3000 Celje. Rok za vračilo začne teči naslednji dan po dnevu, ko je potrošnik blago prejel. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Potrošnik mora blago vrniti ponudniku nemudoma po odstopu, najkasneje pa v štirinajstih (14) dneh od sporočila o odstopu. Zgolj vračilo blaga v roku za odstop, ki mu ni priložena odstopna izjava, se ne šteje za odstop od pogodbe.

V primeru dostave na stroške ponudnika bodo kupcu obračunani stroški vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja, ponudnik ne odgovarja. 

Potrošnik mora blago vrniti ponudniku nepoškodovano, v nespremenjeni količini ter v originalni nepoškodovani embalaži. Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe oz. vračila. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je le to posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik mora odstopni izjave priložiti kopijo računa in podatke o transakcijskemu računu, na katerega bo ponudnik lahko vrnil opravljena vplačila.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku štirinajst (14) dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

9. Napake blaga

V kolikor ima izdelek stvarne napake mora uporabnik, v zakonskem roku ponudnika obvestiti o napaki in v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda. V zvezi s tem se uporabljajo zakonske določbe Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

10. Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. V kolikor je za blago dana garancija, je garancijska izjava priložena dobavljenemu izdelku. Informacija o garanciji je navedena med drugim tudi na spletni strani, kjer je izdelek predstavljen. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko uporabnik kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Garancija je veljavna ob upoštevanju pogojev in navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa.

11. Registracija na portalu Ekskluzivno.si

Registrira se lahko vsaka fizična oseba, ki je starejša od 15 let. Posameznik se lahko v včlani preko spletnega portala, in sicer tako, da pri nakupu izdelka iz trgovine izbere možnost registracije.

S potrditvijo registracije na spletni strani, posameznik potrjuje resničnost vseh navedenih podatkov.
Registracija je časovno neomejena, vendar lahko ponudnik kadarkoli uporabnika izbriše iz portala, brez predhodnega obvestila.

12. Varstvo osebnih podatkov

12.1. Z registracijo na spletni portal Ekskluzivno.si, uporabnik dovoljuje, da sme družba AGENCIJA EKSKLUZIVNO, KALY MILJANA KOLONIĆ s.p, Ronkova ulica 16, 3000 Celje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov posredovane osebne podatke uporabiti in obdelovati v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov ter z namenom, ki je določen v nadaljevanju.

12.2. Upravljavec obdeluje osebne podatke uporabnika, ki jih je le-ta vnesel v registrski obrazec (fizična oseba: ime, priimek, naslov, poštno številko, kraj, telefon ali GSM - neobvezno, datum rojstva - neobvezno, elektronski naslov, geslo); pravna oseba: ime, priimek, telefon ali GSM, elektronski naslov – v kolikor iz njega izvirajo osebni podatki, geslo, ponovitev gesla).

Prav tako pa se zbirajo tudi naslednji podatki: podatki o nakupih in obračunanih ugodnostih: datum nakupa, vrsta nakupa, vsebina nakupa, vrednost nakupa, način plačila.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil za potrebe izpolnitve naročila (izstavitev računa, dostava izdelka, vse v zvezi z naročilom) in ostalo z naročilom povezano in potrebno komunikacijo.

Uporabnik določen v prejšnjem členu izrecno soglaša, da ponudnik lahko posreduje nekatere osebne podatke (ime, priimek, telefonsko številko, elektronski naslov, poštno številko) pogodbenim obdelovalcem upravljavca zbirke osebnih podatkov, s katerimi ima ali bo imel slednji sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov in ki podatke obdelujejo ali bodo obdelovali v njegovem imenu in za njegov račun.

12.3. Šteje se, da uporabnik s sprejetjem splošnih pogojev poslovanja na portalu Ekskluzivno.si in zaključeno registracijo, daje izrecno osebno privolitev v uporabo in obdelavo osebnih podatkov. Na podlagi njegove osebne privolitve sme upravljavec osebne podatke obdelovati za namene, ki so opisani v točki 12.2. splošnih pogojev poslovanja ter jih posredovati podjetjem in pogodbenim obdelovalcem določenim v 11.2. točki.

12.4. Uporabnik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način (npr. preko elektronske pošte) zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke, za namen neposrednega trženja. Upravljavec bo v 15 (petnajstih) dneh ustrezno preprečil uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5 (petih) dneh pisno ali na drug dogovorjen način (npr. prek elektronske pošte) obvestil uporabnika, ki je to zahteval.

12.5. Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali oziroma obdelovali.

12.6. Uporabnik s sprejetjem teh splošnih pogojev poslovanja tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, v skladu z določbami vsakokratno veljavnega zakona, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

13. Piškotki

Na spletni strani se uporabljajo: 

- Tehnični piškotki - ti piškotki so na spletni strani Ekskluzivno.si potrebni za pravilno delovanje spletne strani, in so sledeči:

Sejni piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikove vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo.

Soglasje uporabnikov za zgoraj navedene sejne tehnične piškotke ni potrebno, saj gre za zakonsko izjemo, kje privolitev uporabnika ni potrebna. Vnaprejšnje soglasje pa je potrebno za analitične piškotke, opisane v nadaljevanju.

- Piškotki za namen analiziranja prometa - analitični piškotki - (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na mesto, problemi pri navigaciji)

V primeru, da uporabnik ponudniku ne bi več dovolili uporabe piškotkov na njegovem računalniku, lahko uporabnik nastavitve spremeni v vsakem trenutku, in sicer v levem spodnjem kotu spletne strani, kjer se vedno nahaja zavihek "Zasebnost". Na tem zavihku lahko uporabnik izbere, ali se strinja s tem, da se na njegov računalnik naloži piškotke ali ne.

V kolikor se tehnični piškotki na spletni strani Ekskluzivno.si v popolnosti onemogočijo (v nastavitvah brskalnika), nakupovanje na spletni strani Ekskluzivno.si ne bo mogoče oziroma uporabnik ne bo mogel uporabljati funkcij spletišča v polni meri.

14. Končne določbe

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko v vsakem trenutku, brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje poslovanja.

O vsaki spremembi splošnih pogojev poslovanja, bo ponudnik na primeren način obvestil uporabnike. Za primeren način se šteje objava splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.ekskluzivno.si. Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembo splošnih pogojev poslovanja, če še naprej uporablja predmetni portal

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ugovori, pripombe, zahtevki, izjave in reklamacije lahko uporabnik pošlje po elektronski pošti na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pisno na naslov AGENCIJA EKSKLUZIVNO, KALY MILJANA KOLONIĆ s.p, Ronkova ulica 16, 3000 Celje. Reševanje ugovorov, pripomb, zahtevkom in reklamacij bo potekalo v skladu z določili veljavne zakonodaje.

Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe spletnega portala in iz teh splošnih pogojev poslovanja, ki jih ponudnik in uporabnik ne bi mogla sporazumno rešiti, je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani

Ti pogoji začnejo veljati dne 21.09.2015

Ljubljana, 21. september 2015
AGENCIJA EKSKLUZIVNO, KALY MILJANA KOLONI
Ć s.p, Celje