NOVA WORLD TOP MODEL SLOVENIA 2022 - REBEKA PREDAN

 

World Top Model Slovenia je edino tekmovanje v modelingu pri nas, ki poteka skozi celotno leto. Ekskluzivno pa vam predstavljamo novo zmagovalko, ki je prejela pretižen naziv, s katerim se bo potegovala na svetovnem izboru za kar 200.000 eur vredno nagrado v svetu modelinga.

World Top Model je edino in najbolj prestižno tekmovanje v svetu modelinga. V Sloveniji poteka peto leto, lastnica slovenske licence pa je Kaly Kolonič, uspešna podjetnica, lastnica Agencije Eksluzivno, piarovka slavnih zvezdnikov, nutricionistka, TV voditeljica, strokovnjakinja za socialna omrežja. Koncept World Top Model Slovenija je izjemen, skozi vse leto so shootingi, Modeling Akademija, snemanja- šolanje za modele, kjer najboljše modele povabijo na tekmovanje World Top Model Slovenija. Izmed top 5 pa mednarodna žirija izbere zmagovalko World Top Model Slovenia, ki je letos postala 17 letna Mariborčanka Rebeka Predan.


»Iskreno, me je zmaga presenetila, saj je naziv World Top Model Slovenia resnično prestižen in hkrati največja platforma za modeling.  Zmaga na slovenskem izboru mi odpira vrata v modni svet in mi daje izjemne priložnosti, ki jih model lahko samo sanja. Res sem vesela, da sem se prijavila na Modeling Akademijo World Top Model Slovenia, saj se mi je življenje popolnoma spremenilo. Vzhičena sem, to je eden izmed mojih najlepših trenutkov v življenju, saj sem vedno občudovala prejšnje zmagovalke in profesionalnost okoli samega izbora v Sloveniji, ki je na zelo visokem nivoju in daje modelom resnično priložnost za prepoznavnost, saj je lastnica izbora Kaly Kolonič znana piarovka, ki klasičen modni svet kombinira s šov biznisom, zato so njeni modeli redno v reklamah, na modnih revijah, v glasbenih videospotih, filmih«, je povedala zmagovalka Rebeka Predan, ki jo je Kaly Kolonič ob razglasitvi zmage že razveselila z vlogo v spin of filmčku, ki bo v kino pospremil celovečerec Nekaj sladkega.

Rebeka, ki je tudi ljubiteljica živali, zanimata pa jo svet podjetništva in financ, je tudi andrenalinska navdušenka. Ob vprašanju, če že komaj čaka na svetovni izbor,  na katerega odpotuje že 28. novembra je povedala:« Uresničila sem eno izmed večjih želja v svojem življenju in dosegla cilj, ki ga lovi mnogo deklet moje starosti. Velika čast mi je, da bom predstavljala Slovenijo na svetovnem izboru, ki se ga že neizmerno veselim. Znanja, nasvete in napotke, ki sem jih pridobivala skozi leta v MOS in tekom tekmovanja, so dobro izhodišče in se veselim enkratne, neponovljive ter fantastične izkušnje svetovnega izbora. In, JAAA!! Izbora se zelo veselim, vendar sem tudi malo zadržana, ker je to popolnoma nova izkušnja in nevem kaj naj pričakujem. Zavedam se, da je to še višji profesionalni nivo. Kaly me že dobro pripravlja na izbor in mi je dala ogromno koristnih napotkov, tako da bom do izbora več kot pripravljena. Celoten njen team je fantastičen, poln samih profesionalcev v svetu mode. Vem, da bo celotna izkušnja neverjetna. Komaj čakaaaam!«

 

Lastnica licence World Top Model Slovenia, Kaly Koloniče nam je zaupala, da so nad zmagovalko navdušeni, saj deluje kot zgrajen model, čeprav v svetu modelinga ni dolgo časa: »Je naravna, prijazna, ima krasno osebnost, kar gre v svetu  modelinga in šov biznisa daleč. Navajena je delati, pred kamero je izjemna, zna pozirati, zna hoditi, je prijetna in profesionalna, se ne pritožuje in razume, da sta svet modelinga in miss svetlobna leta daleč narazen, kar pa žal nekatera druga dekleta ne razumejo. Modeling je trdo delo, ki zahteva celega človeka, veliko vaje, odrekanja in profesionalnosti.«

Čeprav je World Top Model tekmovanje, kjer so kriteriji izjeno visoki, saj se zahteva višina vsaj 172 cm za sodelovanje, pa je Kaly ob projektu World Top Model Slovenia ustanovila še Modeling Akademijo, ki se jo lahko udeležijo vsi, ki jih zanima svet mode in so stari od 6 do 70 let. Modeling Akademija je izobraževanje o modelingu, hkrati pa je Akademija, ki daje ljudem tudi življenjske napotke, saj je zelo obsežna in se poleg poziranja, catwalka in obnašanja pred kamero, osredotoča tudi o pravilnosti zdrave prehrane, vadbah za zdravo telo, poznavanju komunikacije, retorike, ličenja, pravil oblačenja, pravilne uporabe socialnih omrežij, izgranje samozavesti in napotkov za lastno promocijo in uveljavitev v poslovnem svetu.

Nagrada za zmago na svetovnem izboru World Top Model je neverjetnih 200.000 eurov vredna pogodba za modeling z eno izmed največjih modnih agencij na svetu, Major model management za delo v Milanu, Parizu in New Yorku, slovenska predstavnica pa se bo za njo potegovala 2.12. v Budimpeši.

World Top Model je največji svetovni izbor modelov, ki ima tradicijo že od leta 1990, spremlja pa ga več kot 100 milijonov ljudi, modnih agencij, modnih agentov in poznavalcev mode, stilistov, bloggerjev, dizajnerjev in kreatorjev ter nasploh sledilcev mode in lepote. World Top Model je do sedaj potekal v več kot petnajstih evropskih metropolah, Milano, Zuriich, Monte Carlo, Berlin, Palma de Mallorca, Rim, Zanzibar, Gotheburg, Lugano, Praga in Budimpešta in je bil gostitelj znanih imen iz sveta mode, kot so Claudia Schiffer, Valeria Mazza, Markus Schenkenberg, Grace Jones, Richard Clayderman, Zucchero, Marianne Faithfull, Brigitte Nielsen.

 

O REBEKI PREDAN:

Rebeka obiskuje Srednjo ekonomsko šolo in gimnazijo Maribor.  Več kot 10 let je trenirala jazz balet in hip-hop, nekaj let pa tudi atletiko in balvansko plezanje.

Sama o sebi je povedala: »Rada tečem in hodim v hribe, se kotalkam, predvsem pa obožujem smučanje, kjer velikokrat opazujem treninge in tehniko, ki jo uporabljajo. Rada se predajam adrenalinskim užitkom: skok s padalom iz letala z višine 4.000 m, parafly, vožnja z balonom na topli zrak, vožnje z buggy-ji, in gokarti in raznimi adrenalinskimi vožnjami po sankališčih po celi Sloveniji. Rada tudi potujem, potovala sem zaenkrat predvsem po Evropi od Kanarski otokov na zahodu in do Turčije na vzhodu.

Obožujem živali, predvsem mojo psičko Lajko pasme Shiz-Tzu in dolge sprehode z njo.

Zakaj manekenstvo?

Že kot otrok sem si ves čas na svojem prvem radiu veselo vrtela CD in prepevala pesem od Čukov – Krokodilčki, saj veste: »Modna pista, to je prava stvar…« Ob tej pesmi sem se non-stop preoblačila, po domače povedano »afnala«, pred ogledalom v maminih petkah, kot da bi bila na pravi pisti.

Redno spremljam modne trende in jim poskušam slediti. Moj najljubši TV program je Fashion TV. Ko se oblačim, med sabo kombiniram barvno usklajenost ter stil oblačenja. Če mi zmanjka kakšna stvar pa je vedno dobrodošel izlet v mamino omaro.

 

Agencija Ekskluzivno