MAJA ZALOŽNIK JE IZSTRELILA NOVO SKLADBO ORION

Natanko po enem letu, ko je izšel hit Voda sem, ti si dlan, nas tokrat izjemna vokalistka in rekorderka v glasbenih šovih, Maja Založnik, pelje do mističnega in mogočnega Oriona.

 

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla 15 kg in je vroča kot še nikoli, njen vrhunski glas in stas pa je v zadnjem letu pokazala na številnih odrih in pri sodelovanju v različnih glasbenih projektih. Orion je prvi izmed številnih, ki sledijo in je fantastična mistična uvertura v Majino novo ero ustvarjanja.

 

 

 

MAJA ZALOŽNIK - ORION:

 

Nova skladba Orion nosi izjemno spodbudno sporočilo. Avtorica besedila, znana piarovka slavnih, Kaly Kolonič, je razkrila o čem govori: » Pesem govori o naših tihih mislih, željah, upanjih, ki jih imamo v glavi, a namesto, da bi te misli zaživele, jih ego zna kaj kmalu utišati. Zato moramo te misli poslušati in se jih ne smemo bati udejanjiti, saj nas bodo ponesle do naših ciljev, sanj in uspeha. Vedno znova se ljudje sprašujemo, ali smo dovolj dobri, ali zmoremo ... ampak če damo ego na stran in te tihe, majhne misli začnemo poslušati, jih zgrabimo in se ne oziramo na mišljenja okolice, temveč sledimo sebi, nas bodo ta naša majhna sporočila v glavi popeljala do neba in zvezd.«

 

 

Pevka, ki je nase opozorila tudi v tujini na največjem pevskem šovu The Voice, je o svoji transformaciji in novi pesmi Orion povedala:» Prihajam popolnoma spremenjena in se bolj srečna in zadovoljna Maja. Leto nazaj sem se odločila da potrebujem spremembo in sem začela delati na sebi mentalno in fizično. Želim biti vedno boljša verzija sebe in takšna lahko osvajam svet. Ob sebi imam izjemne ljudi in tako mi je do transformacije in boljšega počutja in 15 kg manj, pomagala moja draga prijateljica Kaly Kolonič, katera me je usmerila da se bolje počutim, mi stoji ob strani, ter me navdihuje, da sem vedno boljša in močnejša. Ne samo, da je moja piarovka, ampak skrbi tudi za moje tekste pesmi, saj me pozna bolj kot kdorkoli drug, hkrati pa imam to srečo, da je mednarodno certificirana Prehranska svetovalka, ki pomaga številnim ljudem po svetu do transformacij in mi je pomagala do nove verzije mene. Grem samo še navzgor, počutim se fenamenalno, izžarevam vse kar sem si vedno želela, zadovoljna sem in letošnje leto je res moje. Orion je plod preobrazbe in sem vesela, da sem lahko pri pesmi sodelovala s Kevinom Koradinom, priznanim glasbenikom, ki ima v glasbi izjemno širino.«

 

Orion, ki je doživel premiero na valu 202, bo kmalu dobil tudi video podobo. Maja, ki je znana po svojem bogatem repertoarju od popa, soula, rocka in funka, je ravno zaradi svoje širine tako zelo priljubljena pevka in zaželena na nastopih. Komaj pa čaka, da bo v teh dneh prvič tudi v živo na odru odpela skladbo Orion, pod katero sta se kot avtorja aranžmaja in glasbe podpisala Kevin Koradin in Clifford Goilo, besedilo pa je napisala Kaly Kolonič, ki je tudi avtorica Majine uspešnice Voda sem, ti si dlan.

Kevin Koradin je o sodelovanju z Majo razkril: »Zelo rad imam adult pop in klasični R&B, glasbeni žanr s katerim sem tudi preživel veliko let v Holandiji, v sklopu snemalnega studio kompleksa v katerem sem takrat delal. V Sloveniji je pogosto težje srečati pevce in pevke za to glasbeno zvrst in Maja je z njenim izjemnim vokalom prišla skoraj po nekakšnem naključju kot zvezda iz neba in nastal je Orion, ki naznanja naše prvo glasbeno sodelovanje, pogovarjamo pa se že o bodočih projektih, ki se jih zares veselim.«

 

Majo čaka zelo pestro leto, saj se poleg izdaje Oriona že pripravlja na nastop na 60. Slovenski popevki, festivalu, na katerem si je od vedno želela nastopiti, zato bo zanjo ta nastop izjemno poseben in emocionalen.

 

Zdaj gremo pa direktno do Oriona, med zvezde!

 

O SKLADBI ORION:

Avtorja glasbe in aranžmaja: Kevin Koradin in Clifforr Goilo

Avtorica besedila: Kaly Kolonič

 

 

VEČ O MAJI ZALOŽNIK:

 

Maja Založnik je v slovenskem prostoru s svojim neverjetnim vokalom prisotna že mnoga leta. Spremljali smo jo tako na različnih glasbenih izborih in oddajah, kot tudi na evrovizijskih tekmovanjih in koncertih v živo, kjer je izbranemu občinstvu predstavljala svoj bogat repertoar od popa, soula, rocka in funka. Velike uspehe je požela z visoko uvrstitvijo na nemškem The Voice, kjer je opozorila nase kot talentirana pevka s super karizmatično prezenco .

Leta 2014 se ji je med 10.000 prijavljenimi pevci  iz Nemčije, Avstrije in Švice kot prvi in edini Slovenki uspelo prebiti med 135 najboljših kandidatov v svetovno znani šov pevskih talentov, THE VOICE OF GERMANY. Maji je med petimi žiranti uspelo prepričati prav njenega najljubšega, Samuja Haberja, sicer pevca svetovno znane finske skupine Sunrise Avenue. Dejstvo, da se ji je uspelo uvrstiti med najboljših 36 kandidatov iz celotne Nemčije, ter da je imela možnost sodelovanja s svetovno znanimi glasbeniki, jo navdaja s ponosom.

 

V Sloveniji smo Majo lahko slišali v skupini Luminodoche, s katerimi je posnela  zgoščenko Tobogan, slišali smo jo tudi skupaj s Sweet Peak – z njimi je tudi posnela odličen videospot za skladbo ''Le Croissant'' ter blues, soul in jazz pevcem in pianistom Urošem Perićem s katerim sta izdala duet ''Sweet sugar honey''. Sodelovala je tudi s skupino Papas, kjer so našli skupni jezik v soul, blues ritmih, ter posneli in izdali pesem ''Vzemi vse ti dam'' pri založbi Dallas Records, ter s francosko ekipo za isto pesem posneli videospot.

 

Dvakrat je bila kot glasbenica na ladiji križarki, kjer je pridobivala izkušnje in kilometrino. V letu 2015 je začela sodelovat s srbsko ekipo iz Novega Sada. Z bendom Moonshine so izdali singel ''You are my life'', ter jo izdali pri založbi Dallas Records. Maja je sodelovala z zasedbo The Wanted 4, s katerimi je posnela tri pesmi ''I want to fly'', ''Who is eagle now'', ter ''I need rain'' za katero so posneli tudi skupen videospot. Leta 2017 je Maja sodelovala kot spremljevalna vokalistka na Emi, izbor pesmi Slovenije za Eurovizijo, pri pevki Katayi in Duncanu iz Havajev.

 

Leta 2018 je Maja z Moonshine posnela in izdala pesem ''Smejem se'' za katero so istega leta posneli tudi simpatični in pozitivni videospot.Marca 2019 je s skupino Moonshine izdala prvi avtorski album ''Pieces'' pri založbi Dallas Records. Naša vrhunska vokalistka je bila povabljena in potrjena s strani Disneya za sinhronizacijo najnovejšega filma Levji Kralj (2019), kjer je v slovenščini zapela in sinhronizirala dve pesmi, kateri v originalu poje Beyonce.

 

Leto 2020 je bilo za pevko prelomno. Postala je mamica, s tem pa je dobila energijo tudi za nove glasbene podvige. Konec leta je izdala pesem in spot za božično pesem Please come home for Christmas, v sodelovanju z avtorjem Denisom Beganovićem- Kay Kay-jem. Pomladi 2021 je v maski nune nastopila v oddaji Zvezde pod masko in resnično opozorila na svojo prezenco in vrhunski vokal ter osupnila z nastopom celotno Slovenijo.  September 2021 je bil za majo nova prelomnica, saj je izdala pesem Voda sem, ti si dlan, ki je pokazala novo, prerojeno Majo. Tekst za pesem je napisala njena piarovka Kaly Kolonič, angleško verzijo Bruce R.F Smith, glasbo in aranžma pa sta naredila Andreas Bjorkman in Adriana Pupavac.