MORTEN GOST NA FESTIVALU EVROPSKIH RAZSEŽNOSTI OFFLINE

Kot dobro vino je danski DJ/producent MORTEN s starostjo postal boljši. Medtem ko je pred kratkim eksplodiral v priljubljenosti in izpostavljenosti zahvaljujoč sodelovanju Future Rave z Davidom Guetto, je MORTEN dejansko trdo delal na sceni plesne glasbe že več kot desetletje. V poznih letih je prvič požel valove na rodni Danskem, nato pa se je sredi leta 2010 s skladbami s Stevom Aokijem, Borgeousom in drugimi prebil med ameriško občinstvo. Z MORTEN-om smo imeli priložnost govoriti o tem, kako je začel v industriji, uspehu Future Rave, kaj je počel med karanteno in njegovem prihajajočem nastopu MDLBEAST. Oglejte si naš ekskluzivni intervju.

Hej Morten, hvala za klepet z nami. V glasbeni industriji ste že dolgo. Povejte nam, kako ste se prvotno začeli ukvarjati z glasbo in prišli do tega, kar ste danes?

»Začel sem ustvarjati glasbo v kleti s tem narkomanom z Danske, posnela sva nekaj plošč in nekaj let pozneje sva začela kulturo na Danskem in dobila zlate certifikate. Vsak DJ je predvajal plošče, ki smo jih naredili, zaradi česar smo skupaj producirali glasbo 10 let. Na začetku je bil proces ustvarjanja glasbe zelo surov in pošten. Na primer, po naključju bi ustvarili nekaj, kar nam je bilo všeč, in dali pod to brco, in to je bil zavoj. Dandanes je to drugačen proces. Danes produciram z načrtom in z namenom, da ustvarim čustvo in dosežem določeno raven energije.«

V zadnjih nekaj letih ste bili izpostavljeni veliko širši publiki zahvaljujoč vašemu sodelovanju Future Rave z Davidom Guetto. Povejte nam, kako ste prišli na idejo za sodelovanje in nam morda povejte o svojem prijateljstvu z Davidom?

»V začetku leta 2019 sem Davida igral nekaj zelo grobih idej in skupaj smo jih dokončali in tako se je začel Future Rave. Pred tem sva bila prijatelja, seveda pa zdaj, ko toliko delava skupaj, preživiva več časa drug z drugim.”

 

Kako je bilo za vas v času celotne pandemije in karantene? Kakšen je občutek, da se tudi vrneš na pot?

»Bilo je ekstremno, še vedno je, a če pogledam nazaj, sem bil zelo produktiven. Mnogi so to izkoristili za oddih, jaz sem se odločil narediti veliko glasbe in začel izvajati veliko prenosov v živo. Zaklepanje je bilo zame relativno dobro, ker sem bil zaposlen."

 

Ker se s tem ukvarjate tako dolgo, kako mislite, da ste zrasli kot producent? Ali zdaj, ko ste malo starejši in modrejši, gledate na stvari nekoliko drugače?

"Da, 100 odstotkov. Najpomembneje bi rekel, da moram biti sam sebi največji kritik, to je ključnega pomena pri produciranju glasbe.«

  

Predvidevam, da lahko pričakujemo več stvari Future Rave naprej. Fantje ne kažete znakov, da bi se upočasnili. Kaj še lahko pričakujemo od vas in kako nameravate ohraniti blagovno znamko Morten ločeno od Future Rave?

"Trenutno se osredotočam na Future Rave in z njim se preveč zabavam, da bi pomislil na kaj drugega."

 

Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov.

Offline festival pa bo zadovoljil tudi ljubitelje elektronske glasbe, saj bo nastopilo več kot 30 tehno, EDM in house didžejev, med drugim tudi MORTEN, desna roka Davida Guette.

NAKUP VSTOPNIC: EVENTIM + PETROL
https://www.eventim.si/si/vstopnice/offline-festival-ptuj-parkirisce-spin-ob-dravi-584831/event.html?fbclid=IwAR2VWsP03lFpQLuIzfVXzJ7XgpO-aYqyV_IAHfXm-U0fGNKzP3X03xrKQqM

Vir:Youredm.com