FOTOSOFIA 17 - DAN SLAVNIH

FOTOSOFIA 17 - DAN SLAVNIH

Slavne osebnosti v nepričakovanih vlogah

Še bolj čudaško, še bolj zanimivo in še bolj ustvarjalno - v nekaj besedah ​​bi lahko strnili vtise s snemanja portretov Hrvaških zvezdnikov, ki so nastali na 17. Dan slavnih, v okviru seminarja Fotosofia, pod umetniškim vodstvom fotografa Damirja. Hoyka. Celodnevno zabavo v Super Super Clubu v Studiu Katran je odprl voditelj, komik Mario Petreković, ki je družinske obveznosti na kratko zamenjal s poziranjem na snemanju. Vedno kreativen Petreković je preizkusil revizije iz kluba – najprej je igral fliper, potem je preizkusil staro Singerico, na koncu pa je zajahal ogromnega kita, ki je čudežno nasedel na dvorišču.

Poleg Petrekovića so bili na snemanju igralci Rene Bitorajac, Goran Grgić in Zuhra, sicer stalni gostje Fotosofije, a tudi nekaj novih obrazov, ki so se odlično odrezali v vlogi manekenov. Ob TV voditeljici in novinarki Uršuli Tolj in Antoniji Ćosić so fotografom pozirali igralci Dora Fišter, Filip Vidović in Belma Salkunić, ki so na Fotosofijo prispeli iz Sarajeva, pianist Zvjezdan Ružić ter naša najboljša smučarka in olimpijka Leona Popović, ki je na set, saj je vseeno prinesla smuči.

 

- Edino, kar mi je pomembno, je, da sem obkrožen z ljudmi, ki strastno živijo in prav tako strastno opravljajo svoje delo. Že ko sem prišel v Katran, sem začutil pozitivno energijo, saj so semeniščniki z veliko vnemo pristopili k nastajanju vsake fotografije. Spoznala sem čudovite in ustvarjalne ljudi, ki so me navdušili kot ljudi, pa tudi kot umetnike: Domagoja, Tara in Raisa ... Komaj čakam, da vidim končne fotografije, in se že vnaprej prijavim na natečaj za naslednji Fotosofija - delavnica za vse umetniške duše željne novih perspektiv in raziskovanja sebe ter s tem svojega pogleda na svet - je opisal Zvjezdan Ružić.

 

Voditeljica pred kratkim končane zamaskirane TV-oddaje Antonija Blaće, ki ji je bila najbolj všeč tudi vloga boksarja, se je imela odlično, a kot pravi, ni sovražila ležanja v kamnitem koritu z masko in respiratorjem.-Prvič sem bila gostja na Fotosofiji in je bilo zelo kul in zabavno. To je bilo popolnoma drugačno fotografiranje kot običajno. Prenesla sta me pozitivna energija in kreativnost mladih fotografov, zato sem se njihovim idejam prepustila samozavestno in nič mi ni bilo problem – je razkrila Antonija Blaće. Umetniški vodja seminarja Damir Hoyka vedno sam sebe preseneti, kako zelo so domači zvezdniki pripravljeni na sodelovanje in poziranje izven svojega območja udobja.-Fascinira me, koliko novih idej se vsako leto porodi na snemanju v dokaj kratkem času, kar govori o tem, kakšen rezultat lahko dobite, ko so kreativci pred in za kamero. Neskončno sem vesel, da ta projekt združuje ljudi - na eni strani fotografe, katerih naloga je pravočasno ujeti znano osebo, po drugi strani pa zvezde, ki nam vedno pokažejo svoj nov, včasih nepričakovan obraz - je v veliko pomoč dejal Hoyka. Pri doseganju slavnih snemanj so izpostavili mlade sile iz Callegari-italijanske šole za modo in oblikovanje - Lariso Jukić in Željko Juričić -, ki sta z domiselnimi ličili in pričeskami dali svoj prispevek k novemu valu ustvarjalnosti.

Fotografije: Igor Glavaš

Na 17. Fotosofiji – dnevu slavnih, so sodelovali Mario Petreković, Rene Bitorajac, Belma Salkunić, Uršula Tolj, Zuhra, Zvjezdan Ružić, Antonia Ćosić, Filip Vidović, Leona Popović, Dora Fišter, Antonija Blaće in Goran Grgić.