FAVORITKA JE MAJA ZALOŽNIK-POPEVKA 2022: RAZKRITA IMENA NASTOPAJOČIH

Festival Popevka bo jeseni 2022 in letos praznuje 60. obletnico

O nastopajočih na festivalu so odločale tudi Miša Molk, Helena Blagne in Raiven. Med desetimi izbranci je precej znanih imen, pa tudi nekaj svežih glasov.

Strokovna komisija je med 56 prijavljenimi izbrala 10 skladb, ki bodo jeseni nastopile na festivalu Popevka 2022. Objavljamo seznam izbranih skladb, izvajalcev in avtorjev.

 

 

10 izvajalcev, ki bodo jeseni nastopili na festivalu Popevka 2022.

Foto: Osebni arhiv izvajalcev

V strokovni komisiji za letošnji festival so sodelovali: dolgoletna televizijska voditeljica in urednica Miša Molk, ki je komisiji predsedovala, prva dama slovenske zabavnoglasbene scene Helena Blagne, zmagovalka Popevke 2021 Sara Briški Cirman – Raiven, glasbena urednica 1. programa Radia Slovenija Alja Kramar in dirigent, skladatelj in aranžer Patrik Greblo.

 

Nastopajoči na Popevki 2022
Seznam izbranih skladb in izvajalcev za Popevko 2022 objavljamo v abecednem vrstnem redu imen izvajalcev:

 

Strokovna komisija je določila tudi rezervno skladbo, in sicer je to skladba z naslovom Odsev.

O Popevki 2022
Na festivalu Popevka 2022 se bo to jesen predstavilo deset tekmovalnih skladb. Neposreden prenos bo mogoče spremljati na programih RTV Slovenija in spletnem portalu rtvslo.si. Letos festival obeležuje 60. obletnico, prvič je bil prirejen leta 1962 v festivalni dvorani na Bledu. Tam je pred 60 leti slavil Stane Mancini s pesmijo Mandolina.

In kdo bodo letošnji dobitniki šestih nagrad? Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Skladba, ki bo prejela največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejela veliko nagrado občinstva in postala popevka leta 2022.

Lani na Popevki slavila Raiven

oto: Adrian Pregel

Foto: Adrian Pregelj

Na Popevki 2021 je sodelovalo 11 skladb. Izmed vseh je občinstvo najbolj prepričala Raiven, ki je za skladbo Volkovi prejela Veliko nagrado občinstva Popevke 2021. Pet nagrad je podelila tudi strokovna žirija, ki so jo sestavljali predsednica žirije Eva Hren ter Eva Boto, Alja Kramar, Leon Oblak in Žiga Pirnat. 

Veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti je prejel Gregor Ravnik za pesem Še ko te ni, te imam. Avtorja glasbe sta Marko Hrvatin in Mitja Bobič, avtor besedila Drago Mislej Mef, avtor priredbe pa Patrik Greblo.

Foto: Adrian Pregelj