SLOVENIJA JE PRVA NA SVETU DOBILA PLATFORMO Z IMENOM OPTI.SPACE

Pozitivna poslovna praksa primerna za novo poslovno dobo

Opti.Space je prvo podjetje  v Sloveniji, ki je na trg  lansiralo globalno spletno platformo za ponudnike in kupce storitve za kratkoročno uporabo poslovnih in drugih prostorov.

Platforma je podobna sistemu Airbnb, vendar za poslovne prostore, posamezne delovne mize, telovadnice, sejne sobe, dvorane, prostore za dogodke, parkirne prostore, najem pa je možen na uro, dan ali na teden, na voljo pa je kot spletna platforma in kot aplikacija na telefonu.

Gre za platformo s prostori za digitalno generacijo, ki bo pripomogla k boljši kvaliteti življenja, z novimi hitrimi opcijami za najem in oddajo poslovnih prostorov, predvsem pa pri reduciranju stresa, saj bo možno oddati ali najeti prostor le z enim klikom in s tem prihraniti na času, denarju in živcih. Gre za nov način poslovnega delovanja za vse, ki potrebujejo poslovne prostore samo za kakšno uro na dan, teden ali mesec. In zakaj bi zato plačevali pregrešno drage mesečne najemnine, če pa so vaši poslovni prostori samo delno izkoriščeni. Opti.space je primeren za vse tiste, ki večino časa ne potrebujejo pisarne, vsake toliko pa potrebujejo kakšno uro v primerno opremljenem prostoru, ali za tiste, ki začenjajo s svojim poslovanjem in si težko privoščijo fiksne stroške najema pisarne. In če že imate svoj prostor, pa ga ne potrebujete 24 ur na dan, zakaj ga ne bi nekomu oddali in si na ta način pokrili stroške svojega najema in zaslužili?

Ideja za novodobno platformo je plod slovenskega teama, v sodelovanju s partnerjem iz tujine. Sama ideja je  prišla  iz lastnih potreb, z vprašanjem kako  v času zagona poslovanja z minimalnimi stroški najeti/imeti poslovni  prostor za lastno dejavnost, idealno samo za čas, ko ga potrebujemo. Na začetku poslovanja, ko še ni dovolj prihodkov, predstavlja nakup poslovnega prostora ali njegov najem velik zalogaj, sploh pri s.p.-jih in svobodnjakih.

Opti.Space je spletna platforma, kjer se srečujejo tako ponudniki  svojih že obstoječih a  neizkoriščenih  poslovnih kapacitet in na drugi strani  kupci storitev, ki potrebujejo  poslovni prostor samo po potrebi za kratkoročno rabo.

Že  utečena podjetja imajo več neizkoriščenih kapacitet, ki jim predstavljajo fiksen strošek, kot so na primer sejne sobe, pisarne, učilnice, razne dvorane, prostori za rekreacijo, frizerski stol, masažna miza, morda celo parkirni prostor…  Zakaj ne bi svoje neizkoriščene prostore nudili  v času ko jih sami ne potrebujemo in si s tem zmanjšali svoje fiksne stroške? Tako si lahko stroške delimo z drugimi na način, da neizkoriščen čas svojih kapacitet preprosto nudimo drugim. Podjetja v zagonu pa lahko na spletni platformi najdejo zase stroškovno najbolj ugodno poslovni prostor (brez fiksnih stroškov).

Opti.Space platforma je hitra,  popolnoma digitalna izkušnja,  preprosta za uporabo, na voljo je  24 ur na dan,  kjer si lahko rezervirate oziroma dajete v uporabo  prostor za uro, dan, teden ... Platforma ponuja fleksibilno, enostavno in prijazno rešitev za obe strani tako ponudnike kot za kupce storitev, kjer bodo na enem mestu zbrani vsi prostori, ki se dajejo v souporabo.

Kaj lahko ponudniki dajejo v uporabo oziroma kaj lahko kupci storitev najdejo na spletni platformi?   Vse od masažne mize, delovnega mesta, pisarne, sejne sobe, prostora za piknik, prostore za dogodke, prostora za specifično dejavnost, dvorane za šport in rekareacijo, poroke, galerije, celo frizerski stol ali kar parking.

Želimo postati vodilni v svetu pri povezovanju ponudnikov in kupcev kratkoročne rabe različnih prostorov za dejavnost, dogodke in delo ter omogočiti vsem optimalen izkoristek obstoječih virov s spodbujanjem skupne uporabe (shared economy). Želimo pomagati podjetnikom, podjetjem, startup-om, da lažje pričnejo s svojo dejavnostjo s pomočjo souporabe prostorov med njimi. Verjamemo, da ustvarjamo digitalno stičišče, ki je “win-win” tako za ponudnike kot kupce naših storitev«, so svojo vizijo predstavili v podjetju Opti Space, ki je s tem tednom tudi ugledalo luč sveta.

Kako izgleda spletna platforma si oglejte s klikom na link: https://opti.space