Neskončni album duša= UMA

Te dni je Urška Majdič - UMA posebno zaposlena - poleg tega, da s partnerjem Tinom Vodopivcem producira projekte, na zasebnem področju pa se pripravlja na novo vlogo mame - ponosno predstavlja svoj izjemni glasbeni album. Gre za njen peti in hkrati prvi samostojni album, ki ga je skupaj z glasbenimi kolegi  pripravljala vse od dobrodelnega koncerta Duša (2017), na prvo obletnico smrti očeta Dušana in nosi pomenljiv naslov Neskončni album Duša.

"Pišem o tem, kar moram in kar čutim. Če razmišljaš, kaj bodo rekli in načrtuješ, to ni več umetnost, ampak postane navadna obrt. Tu pa je resnično. Ljudje, ki so v stiku s sabo, to lahko začutijo."   Delala je z različnimi zasedbami in soavtorji: med drugim z UMA (the band - jedrna zasedba, ki vključuje Urbana Grabenška, Mateja Sušnika, Roka Hozjana in Žigo Šercerja), z Rokom Golobom in drugimi posamezniki ter s sinfo.metal zasedbo Eternity. Zaradi tega je na albumu toliko dinamike in pestrosti ter žanrskega prepletanja. Urška pravi, da je tudi glasba brezmejna, kot je brezmejna duša.  Pesmi so pisane z namenom celjenja in podpore. Album se začne in konča z "nezaključnenim napevom", ki predstavlja neskončnost. 

Prvič po izidu albuma smo jo lahko v živo slišali na dogodku svetovno znanega motivatorja - Jaya Shettyja, ki je bil minulo nedeljo v Ljubljani. Organizatorji, Duhovni atelje Potovanje duše, so tako s Shettyjem pripravili izjemen dogodek, kjer je glasba zasedbe UMA lepo zaplavala na isti valovni dolžini.

Album je na posebnem USB ključku v obliki ključa, kar je tudi samo po sebi prispodoba - ključ, ki odpira vrata v dimenzijo duše oz v notranji tempelj, ki ga UMA poimenuje Čarobni vrt. Neskončni album Duša je moč kupiti preko digitalnih platform ali, enostavno, preko spletne strani umatheband.com.

Na družabnih omrežjih se vrstijo prvi vtisi imetnikov albuma, ki kažejo na to, kako zelo se jih je album dotaknil. Celo iz tujine je prišel komentar, da čeprav ne razume vseh besedil, je album "simply beautiful". 

V Uminem albumu pa uživa tudi umetnica Kaly Kolonič, ki navdušuje s čudovitimi energijskimi slikami. Kot čuteča oseba, ki ji je glasba tudi zelo blizu, je Kaly potrdila, da je album popolno glasbeno ozadje za njeno energetsko ustvarjanje.  Tako sta Urška in Kaly združili moči in energiji in nastala je posebna limitirana edicija energijskih slik in Uminega albuma, ki je že naprodaj. Za več informacij lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

 

FOTO: ULLA WOLK

Live foto: Potovanje duše