Kdo je novi lepotec na naši sceni?

Jay Bolk je nedvomno največja popestritev slovenske glasbene scene v zadnjem času. Je vse, kar se od izvajalca pričakuje- je talentiran, ima dober vokal in je multi inštrumentalist, je mlad, pregrešno lep in izklesan, izkušen, karizmatičen in prijazen. Čeprav ima za sabo več kot 250 nastopov doma in v tujini in je napisal že hite za druge izvajalce, sam kot solo pevec na sceno stopa s pesmijo Ne zapuščaj me, za katero je besedilo napisal sam, glasbo pa je ustvaril skupaj z Željkom Mladenovićem, pod svoje okrilje pa ga je vzela ena največjih glasbenih PR agencij pri nas, Agencija Ekskluzivno. »Pesem je čustveno izpovedna, zapakirana v moderne španske ritme«, o pesmi Ne zapuščaj me izda Jay, ki verjame, da se bo marsikdo našel v njegovi skladbi. Javnost pa je pesem že označila za najbolj vroč slovenski pomladno poletni hit, ki ga lahko označimo kar za slovenski Despacito.

 

Dekleta, ki mrzlično pišejo Jayu, pa se tudi že sprašujejo, če je pesem Ne zapuščaj me mogoče avtorska in če ima visoko rasli pevec nemara strto srce in potrebuje tolažbo. Greha vreden glasbenik razkriva: »Pesem Ne zapuščaj me sem napisal slabo leto nazaj za prav posebno priložnost. Pesem sem posvetil nekdanjemu dekletu in je avtobiografska. Nikoli nisem imel v načrtu, da bom to pesem tudi uradno izdal, vendar sem se odločil, da razkrijem, da se v vsaki “slabi” stvari, najde nekaj dobrega in da po dežju vedno posije sonce. Jay je besedilo napisal samo v dveh urah, saj so emocije kar vrele iz njega. » Vsa svoja čustva sem dobesedno izlil na papir. Moram priznati, da je bilo v prvi verziji pesmi napisanih veliko več kitic. Za tole verzijo smo izbrali le najbolj posplošene in tiste kitice, ki so primerne za širšo javnost, saj je bila sprva pesem preveč osebna. Mogoče bom pa kdaj rakril še ostale podrobnosti«, se v smehu namuzne glasbenik.

 

Jay Bolk in World Top Model Slovenia, foto Samo Mervar

 

Scenarij spota ni naključje, saj se je pevcu zgodila podobna situacija, zato se je skupaj z režiserjem, Perico Raiem odločil, da jo razkrije. Zaradi zgodbe spota, Jay že dobila naval sporočil oboževalk, ki mu nudijo tolažbo. Kaj se mu je zgodilo, lahko preverite v spotu, v katerem so zaigrali tudi moški in ženski World Top Modeli.

Spot najdete na linku:

  

 

KDO JE JAY BOLK?

 

20 letni Jay Bolk iz Postojne se je z glasbo pričel ukvarjati že v otroštvu saj je odraščal v glasbeni družini. Kot otrok je uspešno zaključil nižjo glasbeno šolo za klavir. Njegova druga strast so bobni. Kot bobnar je igral v več glasbenih skupinah. Kot uradni član je nekaj let bil tudi bobnar in back vokalist pri skupini Atomik Harmonik. Z DJ-ejstvom se je Bolk pričel ukvarjati leta 2013 pod imenom -DJ BOLK- in že po enemu mesecu bil "bookiran" za koncert v sodelovanju z znanim slovenskim glasbenikom. Od takrat naprej se je kariera DJ Bolka strmo vzpenjala. Nastopi so se vrstili po celotni Sloveniji, na Hrvaškem in celo v Kanadi ter Grčiji.

 

Februarja 2017 je Bolk pod imenom DJ Bolk izdal svojo prvo skladbo "Zemljotres", v njej nastopata Lidija Matić in Trile. Posneta je bila s priznanim producentom Željkom Mladenovićem v Apollo Music Studiu v Ljubljani. Pesem je “čez noč” skočila na sam vrh YouTube lestvice gledanosti po celi Evropi in je v kratkem času dosegla milijon in pol ogledov:

 

Leta 2019 je Bolk zasnoval novi samostojni glasbeni projekt pod imenom -JAY BOLK- in se prvič javnosti predstavil kot solo pevec.

S tem namenom je izdal skladbo z naslovom “Ne zapuščaj me”, za katero je napisal besedilo in glasbo.

Sam pravi:« V življenju se vedno rad preizkušam na različnih področjih. Začel sem kot pianist, nadaljeval kot bobnar in nato postal še DJ in MC. Na vsakem področju (projektu) si zastavim cilje, in ko mislim, da sem dosegel to, kar sem v preteklosti sanjal ...sem zmagal! Zato si zastavljam vedno nove in nove cilje. Moj prihajajoči cilj je jasen. Zgraditi glasbeno kariero, se še bolj uveljaviti kot pisec glasbe ter besedil in slovenski publiki ponudit mladostniško, svežo, moderno glasbo z drugačnimi besedili. Vedno rad rečem in sem tega mnenja, da mora komad “pokat”«.

 

+