Zmagovalka letošnjega World Top Model Slovenia

World Top Model je najbolj prestižen in največji dogodek v svetu modelinga, barve Slovenije pa bo na svetovnem izboru v decembru zastopala prelepa Emma Peralta iz Ptuja.

Za ta prestižni naslov se je letos potegovalo devet super finalistk, poleg Emme Peralta še Hana Zagorc, Ana Sučević, Maja Hočevar, Lana Rupar, Kristina Požun, Ana Ćiković, Gentiana Barbatovci in Andreja Sitar. Žirija, ki je bila sestavljena iz več kot 50 glasovalcev iz sveta mode, glasbe in show businessa iz osmih držav, ZDA, Hrvaške, Srbije, Madžarske, Makedonije, Nemčije, Anglije in Slovenije, je devetnajstletni Emmi dodelilo daleč največ glasov. „Žirija je ocenjevala več kategorij, mere tekmovalk, poziranje pred fotografskim objektivom, hojo in obrate na modni pisti ter naravni čut za modeling“, nam je razkrila lastnica licence World Top Model Slovenia in voditeljica, Kaly Kolonič, ki je dodala, da so glede modelinga visoka merila, saj morajo biti tekmovalke visoke vsaj 170 cm, morajo imeti mere, ki so zaželene v svetu modelinga in morajo spadati v starostno skupino od 16 do 26 let.

Projekt World Top Model Slovenia je potekal več kot pet mesecev, v tem času pa so se tekmovalke udeležile številnih slikanj z modnimi fotografi, Lukom Rebolom, Gregom Podvinskim in Petrom H!, snemanj s Samom Mervarjem in Klemnom Vogričem in posebnih priprav, kjer so se naučila komunikacije in osnov govorice telesa, ličenja izpod rok Paese make up teama- Mile, Tereze, Sandre in vizažistke Eve Assani, osnov zdrave prehrane in vaj za telo, hoje z Nennom, modnega oblačenja s stilistkama Majdo Vrhovnik in Sanjo Stojanovski, modnih frizur s Patrikom Trolom in Veletom Lekićem, pokazale svoje znanje catwalka na modni pisti v beatih glasbe DJ Krmpyja, v oblekah GGW by Gordana Grandošek Whiddon, Esprit, Parfois, Fenzy, kopalkah Lisca, obutvi Humanic in nakitu SAN jewelry. Tekmovalke s svojo novo MySpirit dišavo obdarila Rebeka Dremelj, z ličili znamka Paese, s sladicami Borbona, s svojo penino pa pevka Alya.

Behind the scenes

Tekmovalke v kolekciji Esprit in Fenzy

 

Nagrada za zmago na svetovnem izboru World Top Model je neverjetnih 200.000 eurov vredna pogodba za modeling z eno izmed največjih modnih agencij na svetu, Major model management za delo v Milanu, Parizu in New Yorku, slovenska predstavnica pa se bo za njo potegovala že decembra na Kitajskem. Čeprav je prestižni modni izbor v svetu že skoraj 30 let, pa Slovenija v njem tekmuje šele drugo leto, v tem kratkem času pa so jo že uvrstili v države, ki imajo najbolje organiziran projekt in najboljšo promocijo samega tekmovanja in zmagovalke.

Ta ponedeljek, 11. junija Emmo Peralta že čakajo enotedenske priprave na Korčuli, kjer ji bo lastnik svetovne licence, g. Fiore Tondi, podelil častno lento, s katero bo zastopala našo državo. Na Korčuli se ji bodo pridružile še vse zmagovalke ostalih držav Balkanske regije, med drugim pa bosta Emmo na Korčuli sprejela tudi hrvaška superzvezdnika Davor Radolfi in Jaques Houdek, ki ji bosta zaželela dobrodošlico.

Tekmovalke v kopalkah Lisca

World Top Model je največji svetovni izbor modelov, ki ima tradicijo že od leta 1990, spremlja pa ga več kot 100 milijonov ljudi, modnih agencij, modnih agentov in poznavalcev mode, stilistov, bloggerjev, dizajnerjev in kreatorjev ter nasploh sledilcev mode in lepote.

Emma je ob zmagi povedala, da je presrečna, saj si je že od malega želela delati v svetu modelinga in dodala: „Dobesedno so se mi uresničile moje sanje iz otroštva. Že od nekdaj sem rada pozirala, modeling in moda pa me neizmerno privlačita. Veselim se priprav na Korčuli, kjer bom spoznala ostale zmagovalke, ob tem pa se zahvaljujem Agenciji Ekskluzivno in lastnici licence World Top Model Slovenia, Kaly Kolonič, da je z mano že naredila plan priprav in potek dela, da bom do decembra resnično povsem pripravljena na svetovni izbor. Zelo si želim, da bi bila Slovenija, ki me je tako lepo sprejela in je že pet let moj novi dom, zelo ponosna name, ko jo bom zastopala na svetovnem izboru“.

Kaly Kolonič, lastnica licence slovenskega World Top Modela je dodala: „ Emma ima karizmo, je všečna in pozitivna, nasmejana, komunikativna in pripravljena garati za uspeh v svetu modelinga, kar v tem poslu veliko šteje. Pred kamero se giblje povsem naravno in se zdi, da ji je modeling v krvi. Vidi se, da si v tem poslu želi uspeti, kar se odraža predvsem ko dela pred fotografskim objektivom in kamero. Po petih letih, odkar je prišla iz Dominikanske republike v Slovenijo, govori lepo in tekoče naš jezik, kar mi veliko pove o človeku in njegovih prizadevanjih. Ceni našo državo. Na svetovnem izboru ji želim vso srečo in vem, da je pred njo resnično lepa in nepozabna izkušnja“.

Modna revija GGW

World Top Model je do sedaj potekal v več kot petnajstih evropskih metropolah, Milano, Zuriich, Monte Carlo, Berlin, Palma de Mallorca, Rim, Zanzibar, Gotheburg, Lugano, Praga in Budimpešta in je bil gostitelj znanih imen iz sveta mode, kot so Claudia Schiffer, Valeria Mazza, Markus Schenkenberg, Grace Jones, Richard Clayderman, Zucchero, Marianne Faithfull, Brigitte Nielsen.