Russell Peters bo prišel v Slovenijo, da ga bodo deportirali

Russel Peters je prvi komik z lastnim stand up specialom na Netflixu, z imenom »Notorious« (2013). Redno razprodaja turneje, nastopa pa v najbolj prestižnih dvoranah, kot sta sydneyjska Opera House in londonska 02 Arena. Prvič v zgodovini se bo predstavil tudi slovenskemu občinstvu s povsem novim materialom, s predstavo »Deported« 18. maja v Hali Tivoli. Na nastopih se spretno spopada s problematiko imigracij, rasnih in kulturnih stereotipov, rad se šali o svoji anglo-indijski vzgoji, znan pa je tudi po iskrivi komunikaciji z občinstvom. Tinu Vodopivcu, organizatorju njegovega prvega nastopa pri nas  je v posebno čast, da ga bo lahko predstavil tudi slovenskemu občinstvu. Kot je Russell sam dejal v šali: »Zdaj, ko je Trump predsednik, imam veliko možnosti, da me bodo deportirali.« Tako kot prejšnji turneji 'The Green Card Tour' in 'Russell Peters: Red, White And Brown', je njegov nastop povezan s problematiko imigracij, kar je njegov zaščitni znak. Priporočamo vam, da pohitite z nakupom, saj je razprodana že dobra polovica dvorane. Vstopnice so na voljo na www.eventim.si in na vseh prodajnih mestih Eventima po Sloveniji.

Naj omenimo še nekaj zanimivosti. Ko je s turnejo »Notorious« gostoval v Dubaju, je to bil najhitreje prodani dogodek v zgodovini Emiratov, prehitel je celo slavno Madonno, Forbes pa je zapisal, da je v času turneje (od 2009 do 2010) zaslužil kar 15 milijonov dolarjev, kar ga je postavilo na mesto tretjega najbolje plačanega komika na svetu. Glede na to dejstvo, kot tudi na to, da živi v Hollywoodu, bi si mislili, da ga poznajo vsi, a komik Chris Rock je zanj dejal, da je »najbolj znana oseba, za katero ni nihče slišal.« To je Russell izkoristil in je eno od turnej poimenoval »Almost Famous«, kar gre na rovaš tega, da veliko materiala za svoje nastope črpa ravno iz svojega življenja.

Russell Peters prvič prihaja v Slovenijo in sicer s svojim novim materialom v okviru svetovne turneje »Deported«. Komik indijskega porekla spada med top 10 na svetovni sceni stand upa; gre kar za največjo zvezdo tega žanra pri nas doslej! Russell je komik in igralec, globalna zvezda, kanadčan indijskih korenin. Je prvi komik, ki je imel na Netflixu svoj “comedy special.” Njegov viralni uspeh ga je izstrelil med svetovne zvezde. Z neutrudnim delom, TV nastopi, videji in filmi pa svojo prisotnost med najboljšimi komiki na svetu tudi redno utrjuje. Na novi turneji je še bolj oseben, neposreden in si želi sodelovanja občinstva. Simpatični zvezdnik doda, da je šov zaradi tega svež in poln presenečenj - včasih "še sam sebe" preseneti. Kar tretjina šova je tako načrtno nenačrtovana, s tem pa je vsak šov edinstven. "Želim, da se vključite, želim dati osebno dogodivščino," pove Russel.

Russel Peters je 47-letni komik, scenarist, igralec, DJ, ki trenutno živi v Kaliforniji.  Je en trenutno najbolj uspešnih in najbolje plačanih komikov na svetu, saj so za in pred njim razprodane turneje. V otroštvu je bil pogosta tarča nasilnežev, vse dokler ni začel trenirati boksa. Sedaj zgodbe iz otroštva spretno vpleta v svoje stand-up nastope. Preden je postal komik, je bil priznan didžej v Kanadi. Ključni preobrat v njegovi karieri je bil posnetek iz kanadskih TV serij Comedy Now!, ki ga je nekdo brez njegove vednosti dal na YouTube in je tako postal prava uspešnica! 

O Russllovem slovesu veliko govorijo njegovi uspehi, saj podira rekorde. Pritegnil je največ občinstva v zgodovini Avstralije na enem stand-up nastopu leta 2010. Njegova prejšnja turneja »Notorious« je postala najbolj obiskana turneja šov komedije v zgodovini Omana, ZAE, Libanona, Južnoafriške republike, Tajske, Singapurja, Indonezije, Malezije in Kanade. 

 

Tudi njegovo zasebno življenje je bilo prav posebno, saj je nekoč bil v zvezi z biseksualno porno zvezdo, sedaj zvezdo Bollywooda, lepotico Sunny Leone. Zdaj je ločen in na novo zaročen. Iz prejšnjega zakona ima hči, o kateri občasno spregovori v nastopih. Zelo pa je znan po svoji interakciji z občinstvom, v katerega – med drugim - lahkotno in mojstrsko vpleta tematike kulturnih razlik in stereotipov.

 

Peters se vrača na odrske deske po krajšem odmoru, ki si ga je vzel po snemanju zadnjega “speciala” »Almost Famous«, ki je izšel na Netflixu v letu 2016. V tem času pa je zaigral v lastni komični TV seriji The Indian Detective (v družbi priznanih imen kot so William Shatner, Anupam Kher in Christina Cole), ki je prav tako na voljo na Netflixu.

 

Ne zamudite komičnega spektakla leta z Russellom Petersom! Vstopnice so v prodaji na www.eventim.si in na vseh prodajnih mestih po Sloveniji.

 

Nekaj posnetkov:

http://www.russellpeters.com/Videos