Razkošno potovanje Ani Frece

Kaj je vaša največja želja?

Biti v miru vsak dan.

Kaj bi lahko rekli, da je vaš najboljši, največji, najpomembnejši dosežek v življenju?

Da si finančno neodvisen, hkrati pa nimaš potrebe po več, ampak si zadovoljen s tistim kar imaš, da te osrečuje, kar počneš, in,da lahko ustvarjaš kar želiš, hkrati pa imaš ob sebi ljudi ob katerih si lahko kar si.

Koliko je stala najdražja obleka, ki ste jo kadarkoli nosili (tudi če ni vaša)?

Moja najdražja obleka je bila unikatno delo slovenske oblikovalke in je stala 500 evrov. Pri oblekah mi je pomemben material, da se v njem počutiš lagodno in sproščeno. To šteje zame. Rada pa podpiram dobre slovenske izdelke in ustvarjalce.

Se spomnite svoje najdražje večerje, kosila ali nasploh jedi, ki ste si jo privoščili?

Ker sem velik gurman, si rada privoščim posebne večerje, več hodov. Ena dražjih je bila na gradu Laško – Pavus, Hiša Franko … sicer pa me prepriča preprostost in domačnost jedi. V Sloveniji je kar nekaj lokacij kjer me prepriča oboje. Cena ni vedno pogojena s kvaliteto. Lokalno, domače in v prijetnem vzdušju, to je tisto, kar mi je pomembno. Zelo ponosna sem, da imamo v Sloveniji Ano Franko, zaradi katere smo v kulinaričnem turističnem smislu zanimivi tudi širšemu svetu.

Kateri film (knjiga) se vam zdi precenjena in ne vredna svoje slave?

50 odtenkov sive.

Vam nakup preko spleta daje enako mero užitka kot neposredni nakupi?

Veliko raje imam butične trgovinice, ki se nahajajo sredi mesta, ter prodajalce, ki živijo za trgovinico. Največji užitek mi je nakupovati na potovanjih. Nakupujem samo praktične stvari. Največkrat so to kosi oblačil, ali parfumi, ki me nato spominjajo na potovanje.

Verjamete v ljubezen na prvi pogled?

Verjamem. Je preverjeno.

Je bila vaša prva ljubezen mlajša ali starejša od vas?

Starejša.

Je za lepoto res treba trpeti?

Mogoče malo že. Odvisno kako gledaš na to. Vir največje lepote je zagotovo sreča in energija, ki sije iz nas, ta pa je prisotna samo takrat, ko smo srečni in ne takrat, ko trpimo. Bi rekla, da bodimo srečni v svoji koži, pa bomo lepi. Vse ostalo, od telovadbe in diet naprej pa je tu zato, da se kdaj krši.

Posvečate veliko časa in denarja svojemu videzu? Ali se prepuščate naravnemu izgledu?

Ne bi rekla, da veliko. Vsekakor pa posvečam čas sebi, zdravju, izgledu. Sem pristaš naravnega videza, a hkrati se rada uredim. Zdi se mi, da je skrb za zunanjost in notranjost pokazatelj, da se imaš rad, in prav je tako.

Ani Frece, ali vaše popolno potovanje vključuje naravo, kulturo ali zgodovino?

Vse troje.

Če bi si lahko privoščili; kaj bi bila prva izbira najbolj razkošnega potovanja?

Rada grem med ljudi. Razkošno zame pomeni, da doživim vse. V najbolj luksuznih hotelih lahko doživiš nekaj. Lahko se za trenutek počutiš “pomembnega”, a raje kot to doživim realno življenje in se družim z lokalnimi prebivalci. Kultura, druženje in domača hrana in pijača so tisto kar meni pomeni luksuz in doživetje. Ko nastopamo na elitnih dogodkih imamo možnost spoznati razkošje in to mi je dovolj. Rada imam eno in drugo skrajnost. Brez težav bi šla na potovanje le z nahrbtnikom. Izziv mi je spoznavati različne plati življenja.

Kaj je večji užitek; jutranji spanec ali jutranja aktivnost?

Brez premisleka lahko povem, da je moj največji užitek jutranje poležavanje.

Vam več pomeni kakovost ali količina?

Kakovost.

 foto: Rok Tržan

Več pa na Luksuz.net 

Avtorica: Monika Kubelj