Tin Vodopivec in Urška Majdič kot kulturna ambasadorja

Tin Vodopivec je bil pred dnevi eden izmed sedmih izbranih komikov iz vsega sveta na mednarodnem festivalu komedije, Delphic Championship of South Africa. Tako je odpotoval v Johannesburg, kjer sta se s partnerko, glasbenico Urško Majdič, ​izkazala kot odlična kulturna ambasadorja naše države.

​ ​Tin je s svojim nastopom navdušil; najbolj so se nasmejali njegovim šalam o sosedskih odnosih Slovenije. 

Stkala sta tudi častno vez s "kraljevim poetom Afrike" - Zolani Mkiva je bil osebni častitelj-pesnik priljubljenega voditelja in predsednika, Nelsona Mandele. Mkiva je izkazal posebno čast Tinu in Urški z osebnim sestankom ter zahvalo. Poudaril je, da smo s tem obiskom začeli pomembno medkulturno povezovanje in globalno prijateljstvo. Posebno všeč mu je bila ideja projekta 777. 

Tin gostovanje v Afriki vidi kot častno uverturo v njegov projekt 777, Triple Seven Comedy Challenge, kjer bo v 7 državah nasmejal občinstvo v 7 jezikih, v 7 zaporednih dneh. 

Gre za podiranje meja, povezovanje ter bistvo, da je smeh univerzalni jezik. 7. decembra bo tako zaključna predstava 777 v Cankarjevem domu v Ljubljani. 

Tin se je zato takoj po vrnitvi iz Afrike vrgel v priprave na projekt -  guljenje klopi v jezikovni šoli Languagesitter, treninge za telesno pripravljenost pri JH Lifebook studio in razstrupljanje s Sensilabom. Te dni se intenzivno uči poljščine, njegov učutelj pa pravi, da je Tin njegov najboljši učenec, kar jih je imel.