6 Pack Čukur o zlaganem življenju

V prihajajočem tednu se bliža najbolj nora in glamurozna zabava te jeseni. Zato smo se odločili, da se osebno obrnemo na avtorja novega singla in gostitelja tega velikega dogodka – 6pack Čukurja. Povprašali smo ga, kako to, da se je po tako norem poletju, naposled odločil in spisal novo pesem, od kod jemlje vso inspiracijo in kaj misli o vsem tem instagram življenju, o katerem govori singl.

Maša : Kako se počutiš ob vrnitvi iz Paga, kjer si doživel marsikaj novega? Postal si vodja/manager hotela in spoznal ogromno novih mladih obrazov. Kako to, da si se po tako naporni izkušnji odločil za izid novega singla?

6pack Čukur: Pag je bil nek nov izziv in delo, ki prinaša nove izkušnje in poznanstva. Bilo je super in glede na to da sva  bila tam kar tri mesece, je minilo izjemno hitro. Po vrnitvi v Slovenijo se mi je kmalu začelo dogajati v glasbenem smislu in po napisanem tekstu sem se odločil, da posnamem nekaj novega. Rad imam studijsko delo, tako da me preveč dela ne ustavi. Vedno se trudim najti čas za ustvarjanje nove glasbe.

Maša: Slišali smo, da singl govori o tako imenovanem instagram življenju, ki je pogosto zlagano, ali prirejeno za publiko. Kako si prišel na idejo?

Se mi zdi, da smo vsi vpeti v ta spletni “lajf” tako ali drugače, zato sem napisal pesem o našem življenju dandanes, ko smo vsi obarvani z filtri in nujo po lepih fotkah in dosti lajkih.

Veliko inspiracije in idej sem dobil iz Instagram fotk, ki so včasih resnično pretirane oziroma so na njih osebe v nekem vsporednem svetu polnem glamurja in blišča, ki ga seveda v realnem svetu ni. No, vsaj pri nas.

Maša: Kako se ti spopadaš s samim instagram in »famous« življenjem in koliko časa ti vzamejo socialna omrežja?

Seveda sem tudi sam aktiven, saj se mi zdi, da nimam druge izbire. Je pa res da mi je najbolj všeč Instagram, kjer veliko govorijo fotke.

Ne maram razpravljati in pametovati na spletu, raje težave in lepe trenutke delim med prijatelji za mizo. Opažam koliko dela in časa je potrebno za pametne in lepe objave, tako da kapo dol vsem ki se trudijo in delajo v tej smeri. Definitivno je to prihodnost in posel, ki pa ima, tako kot tudi druge stvari, v realnem življenju negativne oziroma slabe strani.

V mojem komadu govorim o nekem pretiravanju, oziroma pretvarjanju na omrežjih, ki je posledica neke želje po pozornosti ali denarju, ki pa žal ne pride čez noč, tudi na instagramu ne.

Maša: Mladi dajo ogromno na zunanji izgled in na mnenje drugih. A se ti zdi, da mladi (predvsem punce) preveč časa namenijo takemu »zlaganemu« življenju?

Ja, včasih smo imeli vzornike na televiziji in na cdju, zdaj pa imamo občutek da so čistu blizu nas. Jim sledimo, komentiramo smo del njih, kar pa ne pomeni, da moramo biti enaki. Tudi oni sami so uspeli ker so izstopali oziroma ker so naredili nekaj novega, drugačnega.

Že če pogledamo modo, zelo enostavno se je danes oblečti v videz rock zvezdnika, samo živeti življenje takšne osebe je pa malo težje.

Maša: Za videospot si izbral tri mlada, perspektivna dekleta, ki so se lotile blogerstva na slovenskih tleh. Kako se ti zdi njihovo delo, za kaj se ti zdi porabijo največ časa in kakšno imaš mnenje o blogerstvu nasploh?

Zelo me je zanimalo življenje oseb za vsemi temi blogi in objavami. So to res prave slike, kako nastanejo, kdaj jih objavit in podobno? Seveda se za tem skriva cela logistika in veliko dela. Vpliv teh medijev oziroma deklet je velik in nezanemarljiv, punce se trudijo ljudem prikazovat njihovo življenje in izkušnje in jim konec koncev podajajo informacije iz prve roke. To bi rad skozi videospot ljudem tudi prikazal, koliko dela je potrebnega za popolno sliko, v pesmi pa opisal tudi negativno plat vsega tega.

Maša: Po vsej tej izkušnji, raziskovanju in preučevanju, si dojel, da blogerstvo in instagram, le ni tako lahek »biznis«, misliš, da bi zmogel takšne pritiske?

Ja tako kot ste rekli, to je biznis. Tako kot facebook, ki je postal redna služba za nekatere, se spreminjajo tudi druge platforme. Nekateri jih samo uporabljajo, drugi pa že razmišljajo kako zaslužiti. Pritisk je danes prisoten vsepovsod, tudi na Instagramu zgleda...

Maša: Singl boš prvič javno predstavil na praznovanju svojega rojstnega dne. Praznoval boš zadnji rojstni dan pred veliko štirico, a to pomeni, da bo štiridesetka še toliko bolj glamurozna?

Vsako leto rojstni dan praznujem v Niagari, letos pa sem se odločil, da bi sam rad darilo podaril svojim zvestim poslušalcem. Singl Instabejb in video zanj bomo premierno zavrteli na tej zabavi, ki bo v stilu instagrama, polna lepih ljudi, hrane, glasbe v posebaj prirejenem ambientu polnem presenečenj.

Preko te zabave bi se rad na nek način podružil s prijatelji in sodelavci, jim predstavil novo pesem in se jim zahvalil za podporo pri vseh mojih projektih

Maša: Ko bo minila evforija in se boš vrnil na stare, umirjene tirnice, že razmišljaš o kakšnem novem podvigu? In če – od kje ti vsa ta inspiracija?

Evforija nikoli ne mine, cel čas te mora nekaj vlečti naprej, ali je to projekt ali dogodek. Jaz v vsaki stvari najdem veselje in zabavo, tako da ne rabim počitka od samega sebe.

Če želite biti del tega velikega spektakla, je ostal še cel teden za to priložnost. Ker so del tega projekta tudi same »Instabejbe« Sindiana Jones, Fionci in Ana Cepec, jih spremljajte, saj so na njihovih profilih objavljene nagradne igre, kjer lahko zadanete VIP vstopnico za predpremiero singla in spota, hkrati pa se boste lahko podružili s slovenskimi zvezdniki. Ne pozabite spremljati tudi spletne strani 6pack Čukurja, kjer bo tudi sam podaril vstopnici.

avtor: Maša Črešnik, bloggerka Glamor Blog.

models: 6Pack Čukur & Jelena Ostojić

Avti: FurlanTech

Styling: David Hojnik

Foto: Tine Kušar