Katere legende se bodo spopadle?

K nam prihaja eden izmed največji dogodkov borilnih veščin na svetu W5- Spopad legend!

W5 je ugledna ruska organizacija, ki pod svojo streho združuje vrhunske K-1 borce, tokrat pa bo prvič gostovala v Sloveniji.  Tako velikega borilnega spektakla s tako uveljavljenimi imeni v Sloveniji še nikoli nismo videli, čeprav smo v preteklosti v živo že lahko gledali nemalo vrhunskih dogodkov.

Slovenske barve bodo zastopali tudi naši najboljši borci, ki se bodo v ringu spopadli s težkimi nasprotniki. Samo za ta dogodek, se bo iz upokojitve vrnil naš »Slovenski Rocky« Miran Fabjan, ki se bo spopadel z Dževadom "BH Machino" Poturakom, rokavice bo na roke nataknil tudi eden izmed najbolj priljubljenih borcev Denis »Chorchyp« Porčič, v ringu pa bomo videli tudi Jasmina Bečirovića in Bora »Playboya« Bratovža. Oči pa bodo zagotovo uprte tudi v Francija Grajša, enega izmed najboljših slovenskih borcev v tajskem boksu in kick boksu, ki se je že pred časom upokojil, ampak se bo na povabilo Fabjana in W5 samo za enkraten boj vrnil v ring.

Kaj je potrebno, da postaneš legenda?

Pot, kri, solze, pogum, volja in odločenost, da ne odnehaš. To bomo videli 16. Septembra 2017, ko se bodo v Sloveniji na rajski obali Kopra spopadle legende današnjega časa.

W5 bo 16. Septembra 2017 oral ledino s prvim turnirjem v Sloveniji v zgodovini. Oboževalci bojev bodo lahko v 13 dvobojih spremljali 26 junakov današnjega časa. Na večer bojev bodo lahko uživali v dveh zgodnjih in štirih glavnih uvodnih bojih, sedmih glavnih dvobojih in v neskončnem adrenalinu in vznemirjenju.

GLAVNI DVOBOJI VEČERA!

Odprl jih bo Bor “Playbor” Bratovž, sledil pa bo težkokategornik Enver “The Iron Bull” Šljivar, ki se bo spopadel s prav tako nevarnim Tomislavom Čikotićem. Po njegovem dvoboju bomo videli Andreja “AK-47” Kedveša, ki se bo spopadel z Orfanom Sananzadejem. Sananzade bo moral dati vse od sebe, če bo hotel premagati Andreja, ki ima pet W5-zmag in nobenega poraza ter dobiva sloves največjega konkurenta v kategoriji do 65 kg. To bi morala biti Andrejeva zadnja preizkušnja pred prvim poskusom osvojitve naslova, ki ga čaka novembra 2017.

Zadnji štirje dvoboji večera pa bodo zvišali tempo in prinesli še več akcije. Najprej bo na vrsti Samuele "The Big" Canonico, ki bo poskušal premagati lokalnega favorita, Jasmina Bečirovića. Jasmin po stasu bolj spominja na bodybuilderja kot pa na mojstra borilnih veščin, a naj vas to na zavede. S svojim znanjem in izkušnjami spada med najboljše, trenira pa ga Alfio Romanut, ki trenira tudi svetovnega prvaka in legendo W5, Giorgia Petrosyana. Legendi Denis “Lumberjack” Marjanović in prvak Enfusiona, Franc Grajš, se bosta borila v enem od dveh W5-superbojev večera. Ta boj obeta veliko akcije, saj se Franc Grajš vrača iz pokoja, ker bi rad dokazal, da je še lahko najboljši, Denis pa bi rad dokazal, da bi Franc moral ostati v pokoju. Ker je med njima vroča kri, lahko pričakujete zelo napete tri runde.

Po njunem dvoboju bo Vlad “Diamond” Tuinov, ki je član slavne šole kickboksa Chadin v Oryolu, spet stopil v W5-ring in poskusil dokazati, da je najboljši v kategoriji do 71 kg. Vlad bo branil svoj evropski naslov W5 v kategoriji do 71 kg proti Dancu s 100 zmagami, Rhassanu “The Pitbullu” Muharebu. Za večino poznavalcev je favorit v tem boju Vlad, a se je Rhassan v svoji karieri že boril z nekaterimi legendami, kot so Mike Zambidis, Victor Nagbe, Antoine Pinto in Dennis Schneidmiller. Leta 2016 je v Moskvi premagal legendarnega borca Dzhabarja Askerova. Ta boj bo za Vlada največja preizkušnja do zdaj!

Zadnji dvoboj večera in drugi superboj pa bo v ring postavil legendi Mirana “Slovenskega Rockyja” Fabjana in Dževada “BH Machina” Poturaka iz Bosne in Hercegovine. Miran je v W5 še neporažen, a se ne bo boril v svoji običajni kategoriji. Že pred časom je skočil v višjo kategorijo in se soočil z najboljšimi borci K-1. Zdaj se bo soočil s še eno legendo, Dževadom Poturakom. Dževad se je boril proti nekaterim največjim legendam našega časa, kot so Frank Muñoz, Abdarhmane Coulibaly, Rico Verhoeven in Melvin Manhoef. Ta dvoboj bo prinesel težke udarce in pričakujemo, da bo na koncu ostal na nogah samo eden.

Glavni dvoboji pa bodo samo vrhunec večera velikih borcev. Priča boste tudi šestim uvodnim bojem. Stefan Stanič in Sergey Chadin bosta na vrsti že zgodaj zvečer. Stefan se bo spopadel z Maticem Pranjičem, Sergey, še en borec iz šole Chadin v Oryolu, pa bo po dveh zaporednih porazih poskusil popraviti ugled v boju proti Yau Agbetiafi, ki bo težek nasprotnik, saj ga tako kot Jasmina Bečirovića in Giorgija Petrosyana trenira legendarni Alfio Romanut.

Italijan Fabio Di Marco se bo spopadel z Gregorjem Kekom, domačin Aleksander Stankov s Petarjem Jamanom v dolgo pričakovanem povratnem dvoboju, Slovenec Denis Porčič z Ivanom “Groznim” Stanićem ter Monika Kusinis z Ano Filipović. Zadnji dve nista samo lepotici, ampak sta tudi pravi borki, ki bosta dokazali, da tudi ženske spadajo v vsak boj.

16. septembra 2017 bomo v Kopru priča pogumu, časti in strasti, saj bo W5 gostil 13 velikih dvobojev, po katerih bodo oboževalci še sami hoteli stopiti v ring. Pravi oboževalci tega ne smete zamuditi.