Varekai- čudovit svet, kjer je vse mogoče

Po skoraj leto dolgem čakanju prihajajo s svojo klasiko - Varekai! Veličastnost kanadske artistične skupine Cirque du Soleil si v ljubljanski dvorani Stožice oglejte med 2. in 4. junijem 2017. 

Gre za prvi obisk velikih kanadskih virtuozov, ki v svojih predstavah povezujejo preko 1300 artistov iz več kot 50 držav z vsega sveta. Nepozabna doživetja so uprizorili že v več kot 400 svetovnih mestih in navdušili 160 milijonov oboževalcev. Cirque du Soleil se v svetu trenutno predstavlja z 20 različnimi predstavi, v Slovenijo pa prihaja z dih jemajočimi virtuozi in vrtoglavimi akrobacijami predstave Varekai, ki presega vse razumske meje človeških zmogljivosti.

O predstavi Varekai: 

V globinah gozda na vrhu vulkana obstaja čudoviti svet, kjer je vse mogoče, to je Varekai ... Z neba se spusti osamljeni mladenič in zgodba Varekaia se lahko začne. Znajde se v meglicah čarobnega gozda in pred njim se odpre pisan svet, prežet s fantazijskimi bitji. Mladi mož odleti v nepozabno dogodivščino, tekom katere na novo spoznava čudesa ter skrivnosti sveta in uma. 

Beseda Varekai (ver·ay·’kie) v romskem jeziku ciganov, popotnikov univerzuma, pomeni "kjerkoli". Produkcija, ki jo je režiral Dominic Champagne, se pokloni nomadskim dušam, duhu umetnosti cirkuške tradicije in vsem tistim, ki z neskončno strastjo iščejo pot, ki vodi v Varekai.  

Predstavo Varekai v izvedbi Cirque du Soleil si lahko ogledate v terminih: 

Petek, 2. junij // 20:00

Sobota, 3. junij // 16:30

Sobota, 3. junij // 20:00

Nedelja, 4. junij // 13:00

Nedelja, 4. junij // 16:30