Kako se bomo počutili ta teden?

Počasi čutimo prihajanje mlaja, tokrat v znamenju vodnarja v noči na soboto.Luna je namreč v padajoči fazi in bo iz dneva v dan bolj utrujena drsela v objem svojemu varuhu Soncu. Čas je, da se za trenutek v tišini umiri v njegovem objemu, mi pa spustimo odvečno čustveno in mentalno navlako, očistimo telo  ter se dobro odpočijemo. V zadnjem času nimamo ravno veliko energije, saj je Mars (naša prva, korenska čakra) v znamenju rib, kjer težko pokaže svoje kvalitete bojevnika. Proti koncu tega tedna pa bo vstopil v svoj dom, znamenje ovna, kar bo velik preobrat v Univerzumu in v vsakem izmed nas na svojstven način. Na splošno  bo po tem prestopu ozračje veliko bolj aktivno, dinamično, prodorno, tekmovalno, a obenem bo manj občutka za druge. Do takrat pa je še nekaj dni, v katerih bomo še čutili pomanjkanje energije in želje po novih zmagah, zato raje počasi in sistematično dokončajmo začete projekte in več počivajmo. Mars v ribah nam bo hvaležen, da ga ne  bomo preveč obremenjevali in se nam bo v kratkem oddolžil. Venera v ribah bo počasi spoznala, da ne bo zmogla uloviti svojega princa Marsa, zato bo občutila bolečino ranjenega Kirona, ki se ga bo dotaknila in prestrašeno obstala pred zahtevami strogega Saturna, ki bo od nje zahteval zagovor zaradi njene pretirane čustvenosti, zaljubljenosti in neodgovornosti. Tudi to bomo zmogli, skušajmo s telesom občutiti te boleče trenutke, saj bodo tako dobili dovoljenje za odhod. Seveda pa zgodba velja le za tiste, ki se vam bodo s splošnimi energijami prebudili spomini iz rojstnih kart. A se dovolj poznamo? Po mlaju bo vse drugače, Mars bo vstopil v ovna in zahteval vso našo pozornost, da ga bomo lahko obvladali ter usmerili na prave poti.

V ponedeljek bomo želeli doseči velike cilje, Luna v strelcu nas bo spodbujala k širini in vedrejšemu pogledu na stvari, Merkur pa bo navkljub svoji resni kozorogovski naravi premehak v svojih mislih. Izkoristimo dan za intuitivno razmišljanje in drugačen pogled na dogajanje, ki ga bo Merkur z Neptunom pričaral v naš zavestni um.

Torek bo razgiban, predvsem v smislu planov in delovnih aktivnosti, a bo čustveno veliko zahteval od nas. Luna bo sicer še v strelcu, v lepem jutranjem odnosu z njenim trenutnim vladarjem Jupitrom, vendar bo že rahlo utrujena želela v objem svojega varuha Sonca. Zaradi njenih neljubih povezav s Saturnom in Marsom, nam bo na trenutke lahko težko. 

Sreda z Luno v kozorogu nas bo napeljevala k samoti, odmaknjenosti in postavljanju čustvenih zidov. Bomo pa lahko sistematično in odgovorno zaključili odprta dela, pospravili odvečne stvari in se poslovili od čustvene navlake. Večer bo veliko bolj nežen in mehak, saj bo Luno raznežil Neptun.

V četrtek se bomo prebudili v zahtevno čustveno jutro, vendar bomo imeli še dovolj moči, da očistimo svoje misli, čustva in telo vsega, kar nas bremeni in pripravimo prostor za novo. Večer bo prijeten in žensko nežen, saj bo Luna v sekstilu z zasanjano Venero. Poslušajmo telo in počivajmo.

V petek dopoldan bo utrujena Luna prestopila v vodnarja, ki ji bo dal več želje po povezovanju, kar nam bo pomagalo s prijatelji racionalno premleti minule bolečine in poiskati rešitve ter se ločiti od emotivnih bremen. Reševanje težav v ljubezenskih odnosih pa zaradi pomanjkanja energije prepustimo naslednjim dnem, čeprav bo Saturn od nežne Venere zahteval zagovor.

V prvi jutranji uri sobote bo nastopil mlaj v znamenju vodnarja. Vse te dni bo čas, da se umirjamo, sproščamo, meditiramo in spuščamo preživeto, da bomo odprli nova vrata. V sobotnem jutru bo Mars prestopil v ovna, začutili bomo priliv močne energije iz samega centra zemlje. V naslednjem mesecu dni bomo bolj podjetni, energični in aktivni.

V nedeljo se bomo privajali na močnejše energije ognjenega Marsa, ki nas bo v prihodnje vodil po poti samostojnosti in tekmovalnosti, kar pa ne bo naklonjeno sodelovanju. Luna bo še vedno v odprtem vodnarju, z Merkurjem in Plutonom bomo mentalno zelo močni. Ob 17h pa bo Luna prestopila v zasanjane ribe, kar bo zopet uspavalo naš čustveni svet in zaustavilo aktivnega Marsa. Skratka, velika paleta različnih energij, zato poskušajmo ujeti tiste, ki jih potrebujemo. Naj nam bo lepo, kjerkoli smo in bomo.

Jasmina Krt, univ.dipl. ekonomistka in astrologinja (Moia.In)