WOW! Miss Universe nam je razkrila vse!

Lucija Potočnik, aktualna Miss Universe, nam je razkrila podrobnosti okoli svetovnega izbora in svojih načrtov! 

1)      Kako je zmaga na slovenskem izboru Miss Universe spremenila tvoje življenje?

Moje življenje se je zelo spremenilo. Kot oseba sem še vedno ista, moj vsakdanjik pa je nekoliko drugačen, malce bolj natrpan. Že ko sem se prijavila na tekmovanje, sem se zavedala odgovornosti, ki bi jih prejela ob nazivu. Obveznosti, ki so prišle z zmago, zame sploh niso delo. Temu kar z največjim veseljem namenim svoj čas in to opravljam s srcem, nikoli ne doživljam kot obveznost ali obremenitev. Ravno nasprotno. To mi daje še večji zagon in dodatno energijo.

2)      Kaj tebi pomeni naslov »Miss Universe« in kako to poslanstvo sama izpolnjuješ?

Za nazivom Miss Universe se skriva veliko. Biti Miss ne pomeni biti lep in nasmejan. Velja, da je Miss tista, ki spodbuja dobrodelnost in širi pozitivnost med ljudmi. Tudi sama sam v tem kontekstu aktivna, veliko delam z otroci, ki so zame še posebej pomembni. Svoj naziv unovčujem predvsem tam, kjer lahko uporabim svoje znanje in pridobivam izkušnje, ki mi bodo pomagale na dolgi rok. Vizualna lepotna ni večna.  Izkušnje, znanje in kontakti pa ostanejo.

3)      Dobrodelnost je del poslanstva misice. Kako si ti aktivna na tem področju?

Tudi sama sem aktivna na področju dobrodelnosti, saj pomagam revnim družinam in veliko delam z otroci, ki so zame še posebej pomembni. Tako sem in bom v prihodnje sodelovala na raznih delavnicah, se udeležila letovanja z otroci z organizacijo Rdeči križ ter jim preprosto posvečala svoj čas. Ugotovila sem, da je včasih potreben le kakšen pogovor, prijazna beseda in nasmeh. V teh prazničnih dneh pa podpiram tudi projekt Božiček za en dan. Projekt je izvrsten, saj lahko z tako malo truda, tako zelo polepšaš  in pričaraš pravljičen dan otrokom iz socialno šibkejših okolij. Pa ne samo otroku, temveč  polepšaš tudi samemu sebi. Tako preprosto je.

4.) 4)   Svetovni izbor Miss Universe bo potekal že januarja. Torej le še slab mesec do leta v Filipine. Kaj vse bos storila še v tem mesecu?

Ta mesec bo izredno hitro minil, saj me poleg prazničnih dni čakajo tudi priprave. Posebno skrb namenjam polnjenju mojega ogromnega kovčka. Tako v teh dneh pomerjam večerne obleke, ki jih je zame kreirala Dalila by Arrmal. Pred odhodom na Filipine me čakajo še številni intervjuji, slikanja, kar ureja moja piarovka Kaly Kolonič iz organizacijskega odbora Miss Universe Slovenije in urejanje zadnjih malenkosti in papirjev, letalskih kart itd, za kar skrbita zakonca Kraljević, lastnika licence. Zame so zelo pomembni tudi lasje, saj se vidijo navzven, njih pa neguje moja super ekipa v Slovenskih Konjicah iz salona Mihaele Obner. Posvečam pa se tudi redni telesni aktivnosti ter zdravemu jedilniku. Moram priznati, da to ni ravno lahko, saj vemo, kako lepo so obdane naše mize v prazničnem času.

5.)    Ena izmed obveznosti je tudi ta, da poleg številnih večernih oblek vsaka tekmovalka s seboj prinese tudi nacionalno obleko. Kakšna obleka bo predstavljala Slovenijo in kdo jo je/jo bo oblikoval/a?

Odločila sem se, da izdelavo nacionalne obleke zaupam priznani modni oblikovalki iz mojih Koroških krajev, Stanki Blatnik. Obleka dobro predstavlja Slovenijo, saj sta posebnost te obleke ročno tkana svila in avtohtono, ročno klekljana idrijska čipka, ki je nastala v čipkarski šoli v Idriji. Zanimivo je tudi to, da ta čipkarska šola v Idriji beleži 140 letnico delovanja in je znana kot najstarejša čipkarska šola na svetu. S sabo pa bom nesla tudi nacionalno darilo, ki se bo na Filipinih v dobrodelne namene prodalo na dražbi.

6.)    Imate tekmovalke na Filipinih določena prav posebna pravila, ki se jih morate strogo držati? Kaj pričakujete od svetovnega izbora?

Pravila so. Tekmovalke bomo v teh treh tednih pod strogim nadzorom. Na nas bodo pazili varnostniki kot tudi gardedame. Eno izmed strogih pravil je, da nikoli ne smemo samostojno zapustiti sobe ali hotela. Prav tako niso dovoljena srečanja z starši ali ostalimi. V teh treh tednih moramo obiskovati vaje, se posvečati intervjujem, slikanjem ter ostalim organiziranim aktivnostim.