Nevesta Jerneja Tozona

Čuke, ki so sicer vajeni večjih odrov, kljub temu  včasih še vedno zasledimo, da  zaigrajo na kakšni poroki. No v svoji 28 letni karieri so jih, glede na to da so poznani kot odlični žurerji odigrali že ogromno. Zdaj pa smo ob nevesti opazili najmlajšega Čuka Jerneja Tozona. In je završalo. Kaj to pomeni? Se Čuk ženi?

Cela Slovenija recimo ve, da so Čuki pred leti igrali na eni najbolj eminentnih porok pri nas, ko se je poročil Anže Kopitar. Mnogokrat pa presenetijo tidi mladoporočence, da v cerkvi ali pa na civilnem obredu zapojejo katero od njihovih uspešnic. Največkrat je to balada Vsepovsod ljubezen, ali pa Kraljestvo naše sreče, znano pa je tudi da drugi ansambli pogosto za polnočni ples mladoporočencev zaigrajo Daj mi poljub ali pa S kitaro po stari Ljubljani. Sicer pa so se Čuki na enem izmed intervjujev pošalili, da imamo Slovenci za poročna slavja najraje pesmi Lep zares je samski stan in Belo obleko si že nosila, ki sta v resnici "anti-poročni" pesmi.  Zato so sklenili narediti eno pesem, ki bo slavospev Ženinom in nevestam. In tukaj so nastale omenjene fotografije Jerneja in neveste.

"Že ko smo snemali pesem, je bilo kar jasno, kako mora izgledati videospot. V njem je prikazan eden od čudovitih slovenskih običajev lovljenje šopka. In v videospotu vidimo točno ta trenutek; kaj si dekleta predstavljajo, ko čakajo in si želijo,  da bo šopek ujela prav ona, ta namreč ponavadi pomeni, da se bo to dekle prvo poročilo", pripoveduje avtor pesmi Jože Potrebuješ. So se pa Čuki že na snemanju te pesmi v šali spraševali, le kaj pa imajo ponavadi v mislih fantje, ko lovijo nevestino podvezico. To pa bomo morda zvedeli v katerem od naslednjih spotov (če ne bo zaradi cenzure prepovedan). Skupaj z režiserjem Petrom Kleva, ki je tudi sicer znan po prečudovitih poročnih posnetkih so Čuki spot posneli v idilični baročni dvorani Linhartove graščine v Radovljici.  V  njem nastopa kar nekaj že poročenih parov in nekaj jih boste celo prepoznali.  Prava nevesta je tista Saša, ki je pred skoraj 15. leti že nastopala v spotu Bosa skupine Čuki in so ji, ko se je Saša letos poleti zares poročila z Lukom, za presenečenje na poroko prišli zaigrati prav Čuki. Prepoznali pa boste tudi nekatere druge obraze, kot so recimo dva para z oddaje Popolna poroka. Videli boste nekaj čudovitih kadrov s poroke zmagovalcev te oddaje Ema in Dejana iz Prekmurja, pa tudi Tjašo in Dina.  Sicer pa vam naj izdamo, da so prav vsi pari te oddaje že srečno poročeni. Med družicami, ki se potegujejo za šopek pa je zaslediti tudi Jožetovo starejšo hčerko Petro, ki je ravno postala polnoletna. Ponosni oči Jože je seveda poskrbel, da šopek ni pristal v njenih rokah, saj se je Petra letos šele pripravlja na maturantski ples. Tudi sicer, kot nam je zatrdila še nima fanta, kakšno simpatijo pa že, je dodaj oči Jože. »Zaenkrat pa še čim dlje od šopka!!, je še dodal v šali. V videospotu pa nastopa poleg Čukov še cela Čukova banda, ki jo sestavljajo prijatelji Čukov, Dejan od Poskočnih muzikantov, ki je tudi v pesmi odigral klarinet, Sandi , soavtor besedila pesmi na bobnu, Magdalena na violini in Lovro, maskota godbe Svea Zagorjena pumpardonu.

Slovenci imamo torej novo uspešnico, ki bo novoporočence spremljala na porokah.  Kolikokrat na leto?

V Sloveniji je letno med šest in sedem tisoč porok. Povprečna starost ženina je okrog 32, neveste pa malo manj kot 30 let. Zatorej "Živela ženin in nevesta!"