9 razlogov zakaj je ples zakon

Anja Oman, ki v Plesnem mestu uči plesni pilates, pilates za mamice z otroki in plesni pilates za nosečnice, je velika ljubiteljica plesa. Po njenem mnenju je ples zakon in v ta namen je napisala 10 izjemno zanimivih razlogov!

  1. PLEŠE LAHKO VSAK

Človek lahko pleše v vseh obdobjih svojega življenja. Pravzaprav se ples lahko začne že v trebuščku, na plesnih vajah za nosečnice. Potem dojenčki, otroci, najstniki, odrasli, starejši. Vseh velikosti in oblik. Čisto čisto vsak.

2. PLES POSKRBI ZA ZDRAV RAZVOJ

Ples je najzabavnejša oblika rekreacije. Med plesom delajo mišice celega telesa, poleg tega sta potrebna dobra koordinacija in nadzor nad telesom. Razvije se tudi odlična orientacija v prostoru.

3. PLES KREPI IMUNSKI SISTEM

Ples krepi kardiovaskularni sistem, krepi mišice, kosti in sklepe, pospešuje cirkulacijo, znižuje pritisk, odganja stres, pomaga pri nespečnosti in počasni prebavi. In še in še in še.

4. PLES IZBOLJŠA SPOMIN

Ker si mora plesalec zapomniti najprej lažje, nato vedno težje koreografije, uporablja svoj spomin, ki ga na ta način tudi izboljšuje. Pri plesu so možgani ves čas aktivni, kar pospeši cirkulacijo in krepi spomin.

5. PLES ZBLIŽUJE

Pripadnost skupini, ki ima enake interese, igra v odraščanju veliko vlogo. Plesalci se med seboj zbližajo, saj skupaj preživijo več ur na teden in stkejo trdne vezi, ki držijo celo življenje.

6. PLES VIŠA SAMOZAVEST

Ples zahteva veliko vaje in zadovoljstvo ob uspehu, ki ga dosežeš s trudom, prinese ogromno samozavesti. Plesalci so znano samozavestni tudi na drugih področjih in po navadi nimajo težav z nastopanjem pred skupino ljudi, kar pride prav tudi kasneje v življenju.

7. PLES PRINESE DISCIPLINO

Ples zahteva veliko discipline, tako posameznika kot skupine. Plesalci disciplino prenesejo tudi na druga področja v svojem življenju. Zavedajo se, da so odvisni od sebe in tega kako disciplinirani bodo.

8. PLESALCI SO BOLJ PRILJUBLJENI

Ker ples krepi telo in duha, so plesalci po navadi v družbi zelo priljubljeni. So pozitivni in ambiciozni. Na šolskih plesih niso sramežljivi in radi so obkroženi s prijatelji.

9. PLES JE OBLIKA IZRAŽANJA

Otrok lahko skozi ples izrazi svoja čustva, pokuri odvečno energijo in se s plesom pomiri. Ko se sprosti telo, se sprostijo misli in telo zajame hormon sreče.