Slovenska manekenka gre v Miami

Diana Čonč, ki je bila izbrana za top finalistko Miss Universe Slovenije 2016, kar pomeni, da je dosegla mesto pet najboljših, bo zdaj odšla še na en lepotni izbor in sicer bo Slovenijo zastopala na WORLD TOP MODEL, ki je svetovni izbor modelov/manekenk. WTM je do sedaj potekal v več kot petnajstih evropskih metropolah (Milano, Zuriich, Monte Carlo, Berlin, Palma de Mallorca, Rim, Zanzibar, Gotheburg, Lugano, Praga in Budimpešta) in je bil gostitelj znanih imen iz sveta mode, kot so Claudia Schiffer, Valeria Mazza, Markus Schenkenberg, Grace Jones, Rishard Clayderman, Zucchero, Marianne Faithfull, Brigitte Nielsen in mnogi drugi. Enkrat letno na svojem izboru WTM izbere model, ki najbolje predstavlja vrednost v modelingu in modni industriji. Finale svetovnega izbora WTM 2016 bo potekal v decembru v Miamiju na Floridi.

"Vsem mladim je težko na začetku poslovne poti, naj bo to v modi, umetnosti ali gospodarstvu. Tako je tudi z manekenstvom. Pridejo polni upanja, da bodo postali slavni, da bodo obogateli, z željo da bodo prišli takoj na naslovnice modnih revij, tabloidov, internetnih strani. Zato je potrebno tem mladim osebam razvijati samozavest in tudi odgovornost v poklicu. Tudi to je ena od nalog tega izbora - želimo poiskati takšne modele, katerim je poleg modelinga pomembna tudi izobrazba, ki bo nekega dne pomembna za njihovo življenje", so povedali Umah. Nagrada za zmago na izboru je pogodba v vrednosti 200.000 evrov z eno od največjih modnih agencij  MAJOR MODEL MANAGMENT iz Milana.

Januarja pa nas čaka še en lepotni izbor, zagotovo največji, najbolj priznan, najuspešnejši, najdražji in najbolj gledan izbor v svetu- Miss Universe, ki ga spremlja okoli milijarda Zemljanov. Predstavnica Slovenije bo Lucija Potočnik, ki se na izbor že skrbno pripravlja.