Medenka navdušila 12.500 osnovnošolce

12.500 prvošolcev iz več kot 250 osnovnih šol po vsej Sloveniji so ob svojem prvem šolskem dnevu dobili posebno darilo. Prve šolske trenutke so jim namreč polepšali z Medenko, prav posebno zdravo sladkarijo iz kakovostnega slovenskega medu in sadja, ki je polna vitaminov in mineralov. Prihodnosti zdravega sladkanja pa so v prvi vrsti vrata odprli ravnatelji slovenskih osnovnih šol in s tem podprli tudi dolgoletno tradicijo slovenskega čebelarstva, saj je zdrav priboljšek narejen izpod rok izkušenih slovenskih čebelarjev in medu najvišje kakovosti, za razliko od večine ostalih sladkarij pa ne vsebuje rafiniranega sladkorja, konzervansov, aditivov, barvil, želatine ali drugih snovi, ki lahko škodijo našemu zdravju. Otroci so lahko na prvi šolski dan poskusili 4 različne okuse – okus cvetličnega medu s cimetom, jagodo, pomarančo in limono in tako slovenski med spoznali tudi na drugačen način, ne samo kot sladilo, temveč kot pravo zdravo sladkarijo.

Otroci so bili navdušeni, prav tako učitelji in ravnatelji. Sonja Arbeiter, ravnateljica na 2. OŠ Slovenska Bistrica je povedala: »Učence želimo vzgajati v duhu samooskrbe in zdravega prehranjevanja. Učenci obiskujejo Čebelarsko učno pot, v okviru šole imamo šolski vrt in na njem medovite rastline. Zato pozdravljam pobudo ekipe Medenka, ki so nas prijetno presenetili z medenimi paličicami za naše prvošolce. Verjamem, da bomo sodelovali še naprej, še posebej pri tradicionalnem slovenskem zajtrku, ki temelji prav na medu in medenih izdelkih«. Prvošolček Matic je veselo komentiral: »Medenke poznam in zelo so mi všeč. Pomaranča je moj najljubši okus!”. Njegov sošolec Jakob pa je dodal: »Tudi jaz sem že poskusil Medenko! Vesel sem, da jo danes spet lahko pojem!”

 

 Osnovnošolce so s priboljški razveselili Miha Jedlovčnik, Aljaž Tršar in Damjan Veber, ki so na tak način  želeli na prvi šolski dan presenetiti čim več prvošolcev in jim tako olajšati prve korake v svet učenja. » Zdrav priboljšek, ki za razliko od večine ostalih sladkarij ne vsebuje rafiniranega sladkorja, konzervansov, aditivov, barvil, želatine ali drugih snovi, ki lahko škodijo našemu zdravju, je zagotovo dobra popotnica na tako pomemben dan. Medenka je sestavljena le iz dveh sestavin – kakovostnega slovenskega cvetličnega medu in liofiliziranega sadja, ki zaradi posebnega postopka obdelave ohrani kar 97 % vseh svojih vitaminov in mineralov«, so povedali z navdušenjem.