Ustvarja svetovne prvake

Je plesni trener in koreograf, ki trenira svetovne plesne prvake. V rekordnem času, pičlih treh tednih, pa mu je uspelo naučiti plesati tudi Čuka Jerneja Tozona, ki je blestel v modernem jazz baletu, izjemno zahtevni plesni tehniki, ki jo plesalci pilijo dolga leta, preden stopijo na oder. Boštjan je imel ob tem še poseben izziv, saj je za Tozona in njegovo soplesalko Patricijo naredil jazz balet koreografijo na narodno zabavno balado, pesem Lahko noč skupine Čuki. Pavček ima k sreči rad izzive in čeprav je na prvih vajah že skoraj obupal, je Jerneja in Patricijo streniral do perfekcije. Ker takšen pač je, perfekcionist!

Ples je njegova strast, njegovo življenje in ob toliko treningih in koreografiranju res ni časa za dodatne hobije. »Res je, da sem dopoldne doma in ko naredim vse potrebne priprave za popoldanske treninge, odgovorim na vse maile, naredim vse potrebno za sekcijo rock and roll pri Plesni zvezi Slovenije, katere predsednik sem, grem zelo rad na kolo, v fitnes ali na tek.  Zelo rad kuham, tako da je po navadi kosilo moja domena. Če pa bi imel  dan več kot 24 ur, pa sem prepričan, da bi se lotil še kakšnega hobija«, nam je zaupal.

Boštjana sta v svojo pedagoško ekipo že leta nazaj vzela profesionalca na plesnem področju, plesna koreografa in sodnika ter velika humanitarca, Marko in Anita Vihtelič iz Plesnega mesta, ki sta nad sodelovanjem z njim navdušena. Le kako ne bi bila, saj je Boštjan odličen trener, zaslužen za ogromno zmag na svetovnih prvenstvih, še posebej v rock and roll sekciji.

SODELOVANJE Z NAJBOLJŠIMI

Plesno pot je pričel v Novem mestu, nadaljeval pa s študijem na fakulteti za šport in izpopolnjeval svoj ples v Kazini, ki jo je takrat vodil Marko Hren. Kasneje pa plesal tudi v plesni skupini Mojce Horvat. Ves čas je jadral med Jazz plesom in akrobatskim rock and roll-om. V obeh zvrsteh, pa je bil član državne reprezentance. Sodeloval je z vsemi koreografi, ki so delovali na slovenskem področju, kot so Fred Lasser, Paul Henry, Mojca Horvat, Mirjam Podobnik, dr. Meta Zagorc, Marko Hren, Anita Vihtelič, Mimi Marčac Mirčeta, Miha Lampič … Plesnega znanja mu zatorej ne manjka.

Sodeloval je tudi v raznih TV oddajah, kot so TV Variate, Poglej in Zadeni, Planet in, Zoom, Victorji, Miss Slovenije, Miss Universe Slovenije. Sodeloval je kot plesalec in akrobat v gledališču z Borisom Kobalom – Mi se ne damo (Kranjsko Gledališče), Za narodov blagor – SNG Drama Matjažem Pograjcem – Arabela (Cafe Teater).

VRHUNSKI USPEHI

Največji uspehe je Boštjan Pavček dosegel v show in jazz plesih s plesno skupino KAZINA in s svojo soplesalko Romano Pahor, pri Rock n Roll-u pa kot član Plesnega kluba M (Plesno mesto) in svojega Plesnega kluba Pan s soplesalko Barbaro Šercer. Boštjan je veliko učil v Novem mestu, Celju in okolici, po nekaj letih, ko je ubiral razne poti pa se z veseljem spet vrnil pod okrilje Marka, Anite in Plesnega mesta. Najprej kot trener JAZZ-a in kasneje še kot ROCK AND ROLL trener.

Že od nekdaj poskuša rock and roll nadgraditi z drugimi plesnimi zvrstmi (jazz, hip hop, modern. Že Marko in Anita sta uvedla Jazz treninge, ko sem še sam plesal rock n roll in zato se tudi sam zavzemam, da naredim rock and roll koreografije bolj plesne. Ne želim, da RnR naredi atraktiven le akrobatika. Leta 2014 so nas povabili na SLOVENIJA IMA TALENT in tako sem z mešanico plesnih stilov koreografiral točko, ki je naše plesalce povedla v polfinale tekmovanja« je povedal Boštjan, ki je koreografiral in treniral  tudi lanskoletna svetovna prvaka med starejšimi mladinci, Mateja Matečka in Evelin Arh. Boštjan dodaja: »Pri nas gre za teamsko delo in moram omeniti še Ireno Petan in brez Marka in Anite zagotovo uspeh nebi bil tako veličasten. Pri zmagi na svetovnem prvenstvu, prej je imel par za seboj 7 drugih mest, mi je ostala v spominu izjava glavne sodnice Katalin Kis “DANES JE ZMAGAL PLES”. Ja res je, moji, naši pari plešejo veliko bolje kot vsa svetovna elita, z akrobatiko pa smo tudi že za petami najboljšim.”

Ravno te dni je bila produkcija plesne šole Plesno mesto in preko 500 plesalcev se je zavrtelo na parketu športne dvorane Dobrava. Boštjan je izdal: »Za naš Pozdrav počitnicam sem poskusil s fuzijo Jazz plesne tehnike in rock and roll-a,  torej združil sem plesalce Jazza in Rock and roll-a. Mislim, da je bila šest minutna točka zelo lepo sprejeta in tako bomo tudi nadaljevali.«

Kaj pa načrti za naprej, so ob vseh teh zmagah in dosežkih sploh še kakšni?

»Imam jasno začrtane plesne cilje in prioritete, ki so v skladu z mojimi vrednotami in poklicanostjo«, odločno pove.

Boštjan je vesel, da je sodeloval tudi z našim simpatičnim pevcem Jernejem Tozonom, ki je kar sam prišel k njem z idejo, da bi plesal moderni jazz balet. Boštjan je na prvih vajah sicer že skoraj obupal, a je njegova vztrajnost in Jernejeva trma in močna volja pripeljala do skupnega rezultata, neverjetno lepe koreografije in lepe plesne zgodbe, ki sta jo v novem spotu Čukov odplesala Jernej in Lucija, sicer večkratna prvakinja v plesu.