17 medalj za plesalce Plesnega mesta

“Gastronomsko plesni izlet” v Sarajevo je prinesel Slovenskim plesalcem kar deset prvih mest, kar 17 krat pa so priplesali stopničke. 

Tako kot pretekla leta, so plesalci Plesnega mesta tudi letos odpotovali na sicer plesno tekmovanje, a je bil tudi tokrat “ples v drugem planu”, v “prvem planu je prijetno druženje z odkrivanjem čarobnih, predvsem gastronomskih, skrivnosti Sarajeva”. »Ena od številnih stvari, prek katerih turisti in drugi obiskovalci spoznavajo Baščaršijo, so vsekakor čevapčiči. Gastronomski pregled Sarajeva pa zajema še pite,burek, sirnice, zeljanice, krompiruše, tikvenjače, jabukovače, bosanski lonec, šiš ćevap, sahan, sogan dolme in sladke stvarčice, kot so baklave, kadaif, hurmačice, rahat lokum, tahan halva, tulumbe in tako naprej v nedogled. Mi smo si pri okušanju dodobra dali duška, pa še za s seboj so nam zavili«, so nam zaupali M-ovci.

Nihče pa iz Sarajeva ni odšel razočaran tudi po plesni plati. Na tekmovanju InterDanceFest so Plesalci plesnega mesta dosegli veliko lepih rezultatov, nekaj najvidnejših je bilo zagotovo kar 10 prvih mest, osvojili pa so tudi pet drugih, dve tretji in dve četrti mesti.

»Čeprav odlične, pa vendarle uvrstitve niti malo ne odtehtajo to, da smo se v Sarajevu znova imeli odlično. Tako plesalci, kot starši in trenerji. Iz plesnega mesta nas je namreč odšlo na ta izlet 110, torej dva polna avtobusa Vučko in nekaj osebnih vozil in že ko za avtobusih v Ljubljani vidiš maskoto olimpijskih iger Vučka, ti na plan prilezejo spomini na pretekla leta v Sarajevu in letošnji spomini nas bodo spremljali do naslednjega Sarajeva 2017«, sta nam zaupala ponosna lastnika Plesnega mesta, velika humanitarca in plesna trenerja, Marko Hren in Anita Vihtelič.

Bogato galerijo slik najdete TUKAJ