Čuki z novim spotom Lahko noč

 

Čeprav od prejšnje uspešnice in video-spota Čukov "Zdaj pa kozarce vsi v zrak" ni minilo še niti dva meseca, so nam fantje že postregli z novo uspešnico Lahko noč, ki je še posebej velika vizualna poslastica, saj se je Jernej Tozon tokrat prelevil v plesalca modernega jazz baleta.

Letos so Čuki po 16. letih ponovno sodelovali na festivalu Polka in valček. Tokrat sicer niso zmagali, kot pred  16. leti s pesmijo "Kraljestvo naše sreče", pač pa so dosegli prav tako imenitno drugo mesto. Za romantični valček "Lahko noč" je melodijo napisal Jože Potrebuješ, ki je po večini podpisan pod vse uspešnice skupine Čuki, besedilo pa je tokrat prispeval basist Vinko Cankar. Vinko, ki je pri Čukih že od vsega začetka, se pravi že več kot 27 let je najbolj poznan po pesmi Poletna, je pa tudi sicer umetniška duša. Poleg pesniške žilice ima tudi slikarski atelje, kjer ustvarja umetniške slike, ki jih je že razstavljal.

Za uspavanko "Lahko noč" so Čuki posneli tudi video-spot. Zamislili so si plesni video spot in ko so delali avdicijo med jazz plesalci oz. pari, je Jernej izrazil željo, da bi se kar sam preizkusil v vlogi plesalca. Na začetku so bili vsi nekoliko skeptični, toda po dveh mesecih trdih treningov pod budnim očesom koreografa Boštjana Pavčka, je Jernej zares zablestel tudi kot plesalec. Seveda pa bi mu bilo brez imenitne jazz plesalke, sicer tudi evropske prvakinje 18. letne Patricije  Crnkovič  gotovo veliko težje, saj je Patricija s svojim elegantnim  plesnim gibom glavna zvezda tega video-spota.  Koreograf Boštjan Pavček je zaupal: »Na začetku sem bil zelo zadržan, priznam kar malo skeptičen. Kako bo nekdo, ki še nikoli ni plesal jazz, modern, balet, izgledal v videospotu? Kako narediti jazz - modern koreografijo na valček? Katera plesalka bi to sploh plesala? Torej nešteto vprašanj in malo odgovorov. Z Markom Hrenom in Anito Vihtelilč smo premlevali o plesalki in padla je ideja, da povabimo Patricijo. In "bum", po prvi vaji z Jernejem in Patricijo sem že videl končno sliko. Patricija je vrhunska plesalka in mi je bil privilegij in užitek delati z njo. Jernej pa je bil zelo zagret za nove korake, lifte, pozicije in niti za trenutek ni obupal, ko kaj ni šlo. Pri plesu pa je najpomembneje to, da sta se ujela kot par. Lahko rečem, da smo se vsi trije dopolnjevali. Trenirali  smo le dober mesec dni, profesionalni plesalci bi seveda končali prej, a kot vendar tudi tokrat drži, da je delo 80% vsakega uspeha.  Na začetku sem bil skeptičen, od prve vaje naprej pa sem bil prepričan da bo zadeva odlična. Kaj naj rečem na to, Marko in Anita iz Plesnega mesta in Čuki imajo včasih nore ideje, ko pa skupaj potegnejo prave ljudi je vse mogoče in vesel sem da sem tokrat lahko bil zraven.«

Glasba : Jože Potrebuješ

Besedilo : Vinko Cankar

Aranžma : Jože Potrebuješ in Martin Štibernik

Režija in montaža: Jani Pavec

Kamera: Peter Kleva

Plesalka : Patricija Crnkovič

Plesna koreografija Boštjan Pavček

Pomoč pri plesu : Marko Hren in Anita Vihtelič - Plesni mesto