Naši plesalci odhajajo v tujino

Naši plesalci čedalje bolj pogosto odhajajo v tujino. O tem smo spregovorili z Marušo Krušič, ki uči v Plesnem mestu.

Plesalci pogosto odhajate v tujino po novo plesno znanje ali pa če ne drugače da malo osvežite "svoje plesne brbončice". Kako to da ste se letos z večjo skupino odločili za London?

Maruša Krušič iz Plesnega mesta pojasnjuje: "Večkrat potujem sama, da malo preverim kaj je novega na sceni, ki se izjemno hitro razvija in napreduje. Vsake toliko pa s seboj vzamem svoje asistente in plesalce, da vidijo kako se plese drugje. Sedaj se odpravljamo v 'bližnji' London, poleti pa si bomo verjetno privoščili obisk čez lužo."

Vaši rezultati v lanskih sezonah so bili odlični, nam lahko naštejete nekaj največjih in kaj si obetate za naprej?

Maruša Krušič: Lansko leto je bilo leto 2. mest. Poleg nekaterih naslovov državnih prvakov, smo kar 3x postali evropski podprvaki in 1x svetovni. O rezultatih vnaprej nerada govorim, se posebej ker je letos na vrsti ena večjih menjav generacij v našem plesnem klubu do sedaj. Bomo pa seveda pridno delali skozi vse leto in videli do kam lahko sežemo v starejših kategorijah. Ampak mi v M-u se imamo z ali brez rezultatov odlično.

Čestitamo in vem da imate v plesnem mestu malček drugačen pristop pri vsem kar počnete skupaj. Tako ali tako je pogoj, da se uživa v plesu, v PLESNEM MESTU pa veliko delate na tem da se stkejo prijateljske vezi, ki mnoge držijo skozi celo življenje?

Maruša Krušič: Poleg vseh rezultatov, ki so seveda plod dela, dela, dela … predanosti in seveda z nekaj talenta - se imamo pri nas zmeraj fino. Nastopamo, snemamo, potujemo, hodimo na priprave, imamo skupne rojstnodnevne žurke, pižama party, gostimo tuje trenerje, spoznavamo nove in nove plesne stile ... Medtem pa se stkejo vezi, ki ostanejo za vedno. Moje prijateljice se še vedno tudi moje prijateljice iz mojih mladostniških plesnih let in čeprav se stiki z leti nekoliko razrahljajo jih hitro obnovimo, potrebna je le kakšna slika, video … in spet smo iste prijateljice, ki nas je ples zvezal za vedno. V zadnjem času pa se nam vedno bolj pridružujejo tudi starši. V našem klubu uživajo njihovi otroci in tega si želijo tudi sami. Nekateri z nami plešejo, drugi pomagajo pri sceni, kostumih, … skorajda vsi pa odidemo na kulinarično plesni izlet v Sarajevo, mnogi pridejo k nam tudi na priprave … Skratka vsi smo zelo povezani in … ja !!! vsi uživamo. Pridite, boste videli da je res tako.