Dolgoletno plesno glasbeno sodelovanje

Nekatera sodelovanja so zelo plodna in dolgoletna, a prej redkost kot pravilo. Eno izmed takih sodelovanj je sožitje skupine Čuki in Plesnega mesta, ki traja že od uspešnice Krokodilčki. Več o tem nam je zaupala nekdanja profesionalna plesalka akrobatskega rokenrola, plesna učiteljica in mednarodna sodnica za rokenrol Anita Vihtelič iz Plesnega mesta, ki večino svojega časa posveti otrokom. Poznate jo po ikončinih koreografijah skupine Čuki ter Ribiča Pepeta.

Kdaj je prišlo do sodelovanja z glasbeno skupino Čuki?

Mislim, da sodelujemo od njihove prve uspešnice Krokodilčki. Skladba nam je bila všeč, pripravili smo koreografijo in z njo nastopili v takratni oddaji televizije Slovenija Klub klobuk. Od takrat naprej se naše sodelovanje nadaljuje, v projektu Hubba Bubba je npr zaplesalo preko sto tisoč otrok. Potem pa je Jože, seveda z našim stalnim prigovarjanjem, da naredimo nekaj novega za otroke, »postavil na noge« Ribiča Pepeta. Z velikim veseljem sem pripravila vse njegove koreografije in vsako leto dodamo nekaj novih Čukovskih in Pepetovih.

Koliko njihovih skladb ste že oplemenitili s plesnimi koraki?

 

Uf, tega ne štejem več, veliko! Najbolj znani so Krokodilčki, Zobar, Kavbojci in indijanci, Dvojčka, Hozentregerji, Štorklje, Ferrari polka, Ena po domače, Komar, Zanzibar, Hubba Bubba, Ringa raja, Hugo, Čuki mix, Mi gremo pa na morje, Pancar tanc, Sankaška polka, Zvočnik na pločnik, Mal naprej pa mal nazaj, pa vse pesmice od Ribiča Pepeta; Gunga gunga, Lačni, Foksner, Gusar Kakadu Du, Kleopatra, Gremo okrog sveta, Če čebelice, Z nogo ob tla, Bam, bam, bam,…in zadnji »otroški hit« bo prav gotovo Srečo ujemi, ki smo jo posneli za oddajo Ribiča Pepeta. Verjetno sem kakšno celo pozabila prišteti, toliko jih je. 

Plesno mesto in Čuki so svoje moči ydružili tudi v novem spotu Zdaj pa kozarce vsi v zrak!