Jožetova inventura

Jože Potrebuješ, ki je imel s svojimi Čuki decembra vedno polno nastopov in drugih obveznosti, tako da nikoli nima prav veliko časa za običajen decembrsko praznovanje z družino. Vsako leto pa si Čuki vzamejo prost večer na Božično večer. Takrat doma pripravijo jaslice in novoletno jelko. In seveda gredo k polnočnici. Jože se takrat pridruži pevskemu zboru, v katerem je včasih redno prepeval in z največjim veseljem zapoje pesmi kot so Sveta noč, Glej zvezdice božje…

Proti koncu leta pa si Jože vedno naredi inventuro za nazaj. Seveda je bilo tudi letošnje leto bilo zelo uspešno, saj so Čuki še vedno (že polnih 27 let) ena najpopularnejših slovenskih skupin. Jože pa je tudi avtor oddaje Popolna poroka, ki je spomladi razveseljevala gledalce na POP tvj-u, prav tako pa tudi popularnega lika Ribič Pepe, k je še vedno nadvse popularen otroški junak na Nacionalni televiziji. Menda pa Jože že snuje novo oddajo, a o tem kdaj drugič.

V prazničnih dneh si Jože z ženo Andrejo in hčerkama Evo in Petro vzamejo čas tudi za prijatelje. Ob večerih sedejo za klavir in prepevajo, zelo radi pa si skupaj pogledajo tudi fotografije iz preteklega leta in se tako spominjajo, kaj vse lepega so to, pa tudi prejšnja leta lepega doživeli. Letos bo spet krasno obujati spomine, saj so veliko potovali, tako po Sloveniji kot po tujini. London, Berlin, križarjenje do Grčije, ogledali so si celoten zahodi del ZDA. Takrat skupaj tudi izberejo fotografije, ki jih še vedno natisnejo in jih “po starem” dajo v foto album, saj je gledanje takšnih fotografij in obujanje spominov ob njih še posebej romantično.