Poslikane klopi za dobrodelnost

Vodilna slovenska proizvajalka premazov za les, Belinka, se je povezala s slovenskimi ustvarjalci in ustvarila edinstveno poslikane klopi, ki so svoj namen našle v dobrodelnosti. Belinka bo namreč sredstva od prodaje umetniških klop namenila Zavodu PET, ki izvaja terapije za izboljšanje kakovosti življenja s pomočjo človekovega najboljšega prijatelja – psa. Zavod pomaga tudi številnim otrokom, mladostnikom in starostnikom s posebnimi potrebami.

Ekskluzivna linija umetniško poslikanih klopi je nastala v sodelovanju z ilustratorka Meto Wraber, oblikovalko Tejo Kleč in umetnikom nove generacije, Teom Ivančičem. Ti so skozi lastno interpretacijo ustvarili tri unikatne slovenske izdelke, ki brišejo meje med funkcionalnostjo in umetnostjo. Belinka je s tem pokazala, da barvni premazi niso namenjeni le zaščiti notranjih in zunanjih lesenih površin, saj lahko z njimi ustvarimo kreativne poslikave, običajno pohištvo pa spremenimo v umetniška dela.

 Dobrodelna nota Belinkinih klopi

Unikatno poslikane klopi bodo krasile tudi tri prostore, saj bo Belinka klopi namenila v dobrodelne namene. Izkupiček od prodaje bo namenila Zavodu PET, ki s svojimi aktivnostmi pomaga številnim otrokom in mladostnikom, ki se soočajo s fizično ali duševno motnjo oziroma omejitvijo. Druženje z Zavodom PET in predaja donacije bodo potekali na sejmu Ambient v petek, 20. Novembra, ob 18. uri.