Ples je kot virus

Veliko veselja do plesa, prijateljstvo, trdo delo, je pripeljalo plesalce do treh naslovov evropskih vice prvakov in naslova svetovnih pokalnih prvakinj ter svetovnih vice prvakinj.

Plesno mesto ima že nekaj let same čudovite rezultate, lansko leto so si priplesali naslov SVETOVNIH PRVAKOV in zraven dodali še kopico odličnih uvrstitev. Letošnje leto pa se je prav tako pričelo odlično, saj so v Kielcah osvojili tri naslove EVROPSKIH VICE PRVAKOV v vseh treh kategorijah street show dancea (člani, mladinci in otroci). Zadnje tekmovanje je bilo v Ostravi na Češkem kjer je potekalo svetovno prvenstvo v street dance showu in svetovni pokal v disco danceu, v mini produkcijah in produkcijah. Plesno mesto je imelo na tem tekmovanju veliko želez v ognju, najbolje pa so se odrezale članice skupine Kleopatre, ki so zabeležile zmago na SVETOVNEM POKALU v kategoriji male produkcije, odličen rezultat pa je uspel tudi Piji Potočnik in Naji Kovačič, ki sta postali VICEVROPSKI PRVAKINJI v kategoriji street show dance pari.

Vsi meščani Plesnega mesta smo okuženi s plesom nam je v smehu zaupala koreografinja, trenerka in še vedno tudi plesalka Maruša Krušič, ki pravi da je dobila plesni "plesni virus" že pri svojih petih letih. »Začela sem v otroških plesnih programih, kasneje sem izbrala Jazz in Show ples. Potem se je zgodilo povabilo tedanjega trenerja v Plesno mesto, kjer sem spoznala še Hip Hop in Disco dance. Minilo je že več ko 20 let in jaz še kar plešem in plešem« v smehu pove Maruša, ki sedaj svoje plesno znanje prenaša na mlade plesalcem, hkrati pa šola tudi svoj prvi trenerski team. »V Plesnem mestu združujemo vse, ki ljubijo ples, a stojimo trdno na tleh - brez predanega dela, spoštovanja, prijateljstva ni veselja niti na treningih, niti na pripravah, niti na tekmovanjih. Mi pa se imamo povsod odlično, torej ni edini cilj rezultat, a smo vsakega zelo veseli. Skušam učit, da ostajamo prizemljeni, spoštujemo konkurenco, druge trenerje, sodnike ...« je povedala Krušičeva, ki pove da je na tekmovanjih zelo napeto, vedno je prisotno pričakovanje, da bo nastop kar se da dobro uspel, da bodo tudi sodniki menili tako in da nas bo občinstvo nagradilo. "Tokrat smo imeli v Ostravi res veliko želez v ognju saj smo na predhodnem Evropskem prvenstvu pobrali 3 naslove vice prvakov in ta dva odlična rezultata sta kot češnjica na vrhu torte" pove Maruša in doda "vredno je vsake minute ki jo preživimo v plesu, saj uživamo vsak trenutek, za vse to se res splača potruditi, saj so leta preživeta s plesom nepozaben spomin in prijateljstva ostanejo za vedno".