Bi bili radi elektromobilni?

Po izredno uspešnem kongresu Civitas, ki je potekal prejšnji teden v Ljubljani, bo torej 22. oktobra 2015 potekal še simpozij o Elektromobilnosti. Kako je ta tema pomembna za bodočnost Evrope smo se lahko prepričali prav na CIVITAS-u, kjer skoraj ni bilo govora o čemerkoli drugem, kot o električni mestni mobilnosti.

Vendar pa bo simpozij, ki ga organizira Primož Lemež naravnan nekoliko drugače: "Ja, res je bilo na Civitasu veliko govora o električni mobilnosti. Ampak o tem so govorili mestni politiki in mestni birokrati, ter seveda evropski politiki, na čelu z evropsko komisarko Violeto Bulc. Nismo pa slišali veliko strokovnih razlag, mnenj strokovnjakov in ljudi, ki resnično električno prihodnost, oziroma okoljsko prijazno mobilnost, ustvarjajo in konec koncev tudi prodajajo."

Na simpoziju bomo lahko slišali celo vrsto različnih tem, v razpravo na okroglih mizah pa se bodo lahko vključili vsi prisotni. Organizatorji verjamejo, da teme ne bodo samo zanimive in nam pokazale ozadja, tako političnega, kot ekonomskega in tudi tehničnega, ampak nam bodo pokazale, kaj si o električni mobilnosti mislijo tisti, ki bi jo morali živeti!

"Vsekakor je vsakemu, ki me malo pozna," pravi Primož, "kristalno jasno, da bo simpozij na splošno zelo zanimiv in pričakujem kar nekaj soočenj različnih pogledov na električno in tudi ostalo okoljsko prijazno mobilnost! Tudi sam imam na to temo kaj povedati in moj nastop bo prav gotovo provokativen."

Letošnji simpozij bo potekal le en dan, saj je bil lanski dvodnevni simpozij enostavno predolg, saj si ljudje le stežka privoščijo, da so s svojega delovnega mesta odsotni več kot en dan. Poleg tega pa bo tudi nekoliko poljudneši kot je bil lanski, saj so bile nekatere teme res morda nekoliko preveč znanstvene. Simpozij bo potekal v Grand Hotelu Union, v samem središču mesta. Vsem udeležencem bodo na voljo tudi testna vozila skoraj vseh znamk, ki se prodajajo na slovenskem trgu.

"To da je prizorišče simpozija prav GH Union ima tudi simbolni pomen, saj stoji v samem središču mesta, okoli hotela pa je cona, kjer promet z avtomobili ni dovoljen. Da o res lepem okolju za predavanja ne govorim," je za konec povedal Primož Lemež.

Primož Lemež vabi vse, ki vas električni avtomobili in vse v povezavi z njimi (tudi s subvencijami) zanima, da se prijavite na 2. Simpozij Emobility, saj je prijava brezplačna. Se je pa na strani emobility.si potrebno predhodno registrirati, saj je število mest omejeno