Z Donačko na vrh sveta

Ansambel Donačka, katerega ime izhaja iz imena domačega vrha, Donačka gora, pod katerim imajo večinoma vaje, ponovno osvaja vrhove. Za snemanje videospota »Na vrh sveta«, naslovne pesmi napovedanega tretjega albuma z enakim imenom, je Donačka odšla na vrh Ljubljane, na Ljubljanski grad, kjer so snemanje s Produkcijo Pavec in nekaj statisti izvedli v večernih urah. Glavna zvezda večera in videospota je bila zapeljiva pevka in violinistka Barbara s svojimi prodornimi modrimi očmi, ki se je ves čas snemanja pozibavala v ritmih sambe, ki je tudi glavni ritem skladbe Na vrh sveta. Za njeno ličenje in frizuro je poskrbel Frizersko kozmetični salon Minka iz Rogaške Slatine, celoten novi styling ansambla pa je kreirala Barbara Plavec Brodnjak.
Snemanje se je razvilo v pravo zabavo, kako tudi ne, saj so znani po tem, da svojo publiko držijo na nogah tudi po več kot 6 ur skupaj. Skladba Na vrh sveta, pri kateri se je kot avtor glasbe in besedila podpisal Jani Lipičnik, pa je sicer priredba popevke iz leta 2004. Donačka pravi, da z videospotom želijo ljudi spodbuditi k uresničevanju svojih sanj in motivirati k temu, da dosežejo svoj »vrh sveta«.
Glasbeno prepoznavnost ansambel Donačka krepi s svojstvenim načinom izvajanja slovenske narodno-zabavne in zimzelene glasbe, prav tako pa ustvarja tudi svojo avtorsko glasbo. Z zvenom violine in ostalih akustičnih instrumentov so si v svetu narodno-zabavne glasbe pridobili naziv »drugačen ansambel«, ki je nekoliko country obarvan. Na novem albumu z naslovom Na vrh sveta, katerega bodo ob 10. jubilejni obletnici zelo kmalu predstavili s spektaklom,  se je znašlo enajst prijetnih pesmi, ki so delo Donačke v zadnjih treh letih, med njimi tudi že znane uspešnice: Pravi kavboj, Dekle iz Zlate Ladjice, Sonce za srce...